• 8
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkrivena tajna lepote Kejt Midlton? Studiju o "prirodnom botoksu" koji koristi vodili srpski naučnici

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Princeza od Velsa očigledno voli da održava svoju mladolikost na sasvim prirodan način

  • 8
Kejt Midlton

Foto: Tanjug/AP

Ona je žena čiji se svaki korak pomno prati. Svaka njena odevna kombinacija postaje predmet modne kritike, a ono što se vremenom sve više komentariše jeste i svaka njena bora. Ona je Kejt Midlton.

Upravo je mladolikost princeze od Velsa ono o čemu svetski mediji posebno pišu u poslednje vreme. Prirodna u svemu, postavlja se pitanje da li princeza koristi botoks?

Čini se da postoji i odgovor.

Jedan nemački brend se hvalio da su ga uvrstili među favorite Kejt Midlton kada je nega lica u pitanju. Kako prenosi "Yahoo.com", organski gel za kožu je njen omiljeni preparat, koji su otad počeli da koriste kupci širom sveta.

Šta je u osnovi najpopularnijeg gela na svetu?

Gel se oslanja na spilantol, lokalni anestetik ekstrahovan iz biljke parakresa - Acmella oleracea.

Potencijalni benefiti spilantola dovode se u vezu sa njegovim sa njegovim glavnim aktivnim molekulom N-alkilamid-spilantolom.

Prema studiji objavljenoj u International Journal of Cosmetic Science, spilantol brzo opušta mišiće slično botoksu, stvarajući „primetno smanjenje“ finih linija i nabora, prenosi "Cosmeticsdesign.com".

U studiji o serumima sa ekstraktom Acmella oleracea, koju su vodili srpski naučnici, navodi se da bore mogu da se ublaže u roku od dve nedelje, ističući sigurnost proizvoda.

U studiji se navodi da su "sve veće preferencije i zabrinutosti potrošača u vezi sa zdravim starenjem, mladalačkim izgledom kože, zaštitom životne sredine i održivošću pokrenuli sve veći trend ka prirodnim, ekološkim i etički proizvedenim proizvodima protiv starenja. Shodno tome, u ovom radu je opisan dizajn i evaluacija novih, bezbednih, efikasnih i kvalitetnih emulzionih seruma, u potpunosti zasnovanih na sastojcima prirodnog porekla, namenjenih poboljšanju finih linija i bora lica."

 

U opisu metoda rada na serumima sa ekstraktom Acmella oleracea stoji:

"Formulacije modela, stabilizovane inovativnim mešanim emulgatorom glikolipida (lauril glukozid/miristil glukozid/poligliceril-6 laurat) i sadržajem ekstrakta Acmella oleracea kao modelom aktivne supstance protiv starenja, pripremljene su hladnim postupkom i potpuno procenjene u pogledu njihovog reološkog ponašanja (kontinuirano rota i oscilatorni testovi) i fizičke stabilnosti (dinamičko-mehanička termoanaliza – DMTA test)".

Ispitivanja proizvoda su otkrila odsustvo potencijalne iritacije ispitivanog seruma i njegove brze i korisne efekte na mimičke linije i bore.

Studija navodi da "rezultati potvrđuju obećavajući potencijal razvijenog emulzionog seruma sa ekstraktom Acmella oleracea kao bezbednog, efikasnog i neinvazivnog prirodnog proizvoda protiv bora".

Kejt Midlton

Foto: Tanjug/AP

Upravo to tvrde i kupci gela koji je proslavila Kejt Modlton.

Zanimljivo je što su neki kupci primetili i da je gel takođe osvetlio njihove tamne mrlje.

Princeza od Velsa očigledno voli da održava svoju mladolikost na sasvim prirodan način.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dolazak princa Vilijama i princeze Kejt sa decom u Vestminstersku opatiju na ceremoniju krunisanja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • marko

    13. maj 2023. | 16:28

    Ima 40 godina niko sa 40 nema bore 🤣

    Podelite komentar

  • alex 06

    13. maj 2023. | 14:41

    A ko je reko da je ona lepa..

    Podelite komentar

  • Pera

    13. maj 2023. | 17:21

    Lepa je...

    Podelite komentar