• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bejbi bejking: Metoda koja osigurava da šminka ostane tu gde jeste, ali nećete izgledati "veštački"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa svojim fokusom na preciznost i kontrolisanu primenu, može pomoći da se smanji rizik od zgrušavanja, a istovremeno pruža uglađen izgled

  • 0
mejkap Foto: Pixabay

Već godinama govorimo o bejkingu - metodi šminkanja koja nam osigurava da će naši kremasti proizvodi ostati na mestu na koje smo ga nanele.

Ukratko, debeli sloj prozirnog pudera u kamenu ili prahu se četkicom nanosi se na kožu, uglavnom ispod očiju, na T zonu lica i ispod postavljenih kontura. Zatim se ostavlja na koži do 10 minuta, tako da toplota tela može da "ispeče"  ono što je ispod. Zatim se višak briše.

Ovo spada u zahtevnije metode i težu šminku, a preporučuje se da se nosi samo u specijalnim prilikama.

I dok je odličan u smanjenju sjaja i u osiguravanju da se vaša šminka ne pomera nimalo, postoje neki nedostaci, jer neki kažu da može izazvati totalno veštački izgled. Biće više nego vidljivo da imate šminku, a ukoliko niste lepo odradile svaki korak, dosta praškastog proizvoda će se urezati u bore i činiti ih još vidljivijim.

I tu dolazi na scenu "bejbi bejking". Ovom metodom se fokusirate na utiskivanje pudera u manjim količinama na ciljane oblasti, sa ciljem da postignete prirodniji, besprekorniji završetak.

Šminkerka Kirsti Bel, koja ima milion pratilaca na "TikTok" platformi, kaže da ovaj noviji pristup bejkingu rešava probleme onih koji nisu za tešku šminku.

- Jedna od glavnih prednosti bejbi bejkinga je ta što omogućava bolju kontrolu nad količinom nanesenog praha, smanjujući rizik od teškog nakupljanja proizvoda u borama. Ova tehnika je posebno korisna za one sa suvom ili zrelom kožom, jer sprečava prekomerno isušivanje tena dok i dalje pruža suptilan mat finiš.

@kirsty.belle Replying to @Kirsty part 2 of getting ready for the footie #makeup #foryou #viral #beauty #makeuptutorial #grwm ♬ original sound - Kirsty

Sa svojim fokusom na preciznost i kontrolisanu primenu, može pomoći da se smanji rizik od zgrušavanja, a istovremeno pruža uglađen izgled.

- Najbolje funkcioniše za one koji više vole prirodniju i laganiju završnu obradu. Pored toga, možda će biti potrebno malo vežbe da biste savladali tehniku i pronašli pravu ravnotežu između nanošenja prave količine šminke i izbegavanja viška pudera.

- Nanesite puder i korektor kao i obično. Zatim, počnite tako što ćete uzeti malu količinu fino mlevenog rastresitog prozirnog praha na četkicu ili sunđer po vašem izboru.  Kada to uradite, preporučila bih vam da lagano otresete deo proizvoda sa četkice, što će pomoći da se proizvod ravnomerno nanese na vašu kožu. Sada sve što treba da uradimo je da lagano pritisnemo puder na bilo koje delove koje želimo da postavimo i posvetlimo, preporučila bih područje ispod očiju, centar čela i most nosa.

Ostavite prah na licu kraće u poređenju sa tradicionalnim bejkingom, obično do dva minuta, pre nego što lagano obrišite višak praha mekanom četkom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota