• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Godišnjica ljubavi kralja Čarlsa i kraljice supruge Kamile: Od ljubavnice do trona

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Sve je moglo biti drugačije i mnoge stvari su mogle da se spreče, da je išao ka ženi koju voli"

  • 0
Ljubav koja ne bledi Foto: Shutterstock

Kralj Čarls i kraljica supruga Kamila su na korak do velikog krunisanja, a danas, 9. aprila proslavljaju 18 godina njihovog ne tako lakog braka.

Kralj Čarls je od mladosti, pa sve do braka imao mesta u svom srcu za nekoliko žena, ali je Kamila Parker uvek uspevala da pokaže da je ipak ona na prvom mestu.

Njihova ljubavna priča je puna slomljenih srca, a sve je počelo 1970. godine.

Kada je Čarls imao 24 godine, upoznao je dve godine mlađu devojku Kamilu, ne sluteći kako posmatra buduću suprugu. Naime, upoznala ih je zajednička prijateljica, koja se nekada takođe veoma dopadala mladom Čarlsu. Nije im trebalo duže od minuta da dopuste varnicama da se poigraju između njih dvoje.

Nakon godinu i po dana bliskog prijateljstva, stvari su postajale romantične. Međusobno su pisali ljubavna pisma i vodili duge razgovore pred spavanje. A Čarls nije mogao odoleti njenom slobodnijem načinu življenja, brinući o konjima i lovu, kao i uživanja u životu koji je bio van okvira prestiža.

Međutim, njihov početak ljubavne veze takođe nije bio lak, obzirom da je Kamila bila u vezi sa Endrjuom Parkerom Boulsom od njene 17. godine. Problem nastaje kada pravila kraljevske porodice podsećaju mladog Čarlsa da nije dopustiljivo da se budući kralj oženi ženom koja nije "čista". To je prvo pravilo koje se posmatra kada je u pitanju stupanje u brak jednog muškog člana kraljevske porodice. Tako je i danas jasno da brak u to vreme između njih dvoje ne bi bio moguć, baš zbog njene prošlosti.

Čarls ubrzo odlazi u vojsku, ali kratko potom 1973. godine Kamila odlučuje da ne čeka ljubav koju je smatrala nemogućom i udaje se za Endrjua. Kada je mladi kraljević to saznao, bio je slomljen i danima je bio zatvoren odbijajući hranu.

Po povratku iz vojske, ostao je u dobrim odnosima sa Kamilom, koja je već postala majka. Princ Čarls nastavlja potragu za svojom budućom suprugom.

Dok je bio u vezi sa Ledi Sarom Spenser, upoznao je njenu mlađu sestru, Ledi Dajanu, koja ga je sa 16 godina fascinirala svojom lepotom i harizmom, koju je kasnije zavoleo i čitav svet.

Ubrzo se ljubav sa Ledi Sarom ugasila, ali je još brže otpočela sa Ledi Dajanom.

Smrt dragog ujaka ga je ponovo zbližila sa Kamilom, ženom u kojoj je pronalazio najvećeg prijatelja i utehu.

Druga afera sa Kamilom je trajala sve do veridbe Čarlsa i Dajane, koju je sama Kamila predlagala svom "dalekom" dragom.

Njena blizina nije izostajala, kao što se vidi na slici gde Dajana i Kamila zajedno posmatraju princa Čarlsa sa konjima.

Princeza Dajana i Kamila Parker Camilla Parker 1980 Foto; Arthur Edwards / News Licensing / Profimedia

Na žalost, slomljeno srce nije zaobišlo ni mladu Dajanu. Nakon njihovog venčanja 1981. godine, na medenom mesecu pronašla je ljubavna pisma sa duplim C, što je predstavljalo spoj imena Čarlsa i Kamile (Charles, Camilla). No, on je mislio da je uspeo da ubedi Dajanu da je u pitanju pismo dobrog prijatelja. Pet godina kasnije, njihov brak se raspada, a Ledi Dajana je u nekim od kasnijih intervjua i progovorila na ovu temu, rekavši da je znala sve vreme za ljubavnicu Kamilu, pa da je jedom to i njoj lično dala do znanja, kako je opisala piscu njene biografije, na šta je Kamila rekla "Imaš sve što poželiš. Osvajaš sve muškarce i imaš dva prelepa deteta, šta još želiš?" na šta je Dajana samo odgovorila "Svog muža".

Početkom '90-ih godina zvršava se brak Ledi Dajane i princa Čarlsa, nakon čega su "procurele" poruke sa Kamilom u kojima opisuju svoja goruća osećanja koje imaju jedno prema drugom. Nakon toga, konačno, dolazi do razvoda Kamile i Endrjua. Polako, ali sigurno, Čarls uvodi svoju nikada zaboravljenu ljubav u svoj dom.

Bes i tuga naroda zbog tragične smrti njihove omiljene Ledi Dajane, svalila se na leđa Čarlsa i Kamile, koji su se potom na neko vreme povukli iz javnosti.

Njihovo venčanje je usledilo 2005. godine, gde je Čarlsova pokojna majka, kraljica Elizabeta, održala zdravicu u kojoj je pričala o velikim borbama i tragedijama novog bračnog para, ali da je veoma ponosna na svog sina.

"Sve je moglo biti drugačije i mnoge stvari su mogle da se spreče, da je išao ka ženi koju voli, kao što je to uradila njegova majka sa svojim suprugom", objasnili su eksperti koji prate kraljevsku porodicu, prenosi "insider.com"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle