• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Šta je "breadcrumbing" ili "bacanje mrvica hleba"? Minimalno pažnje i konstantna agonija

Vreme čitanja: oko 3 min.

Osećate se kao da stalno pratite trag mrvica, samo da biste otkrili da one ne vode nikuda

  • 0
Žena, muškarac, dejt Foto: Shutterstock

Kada je u pitanju svet ljubavnih odnosa, ne nedostaje termina koji se koriste za opisivanje složene dinamike koja može nastati između dve osobe. Od "goustinga" preko "gaslajtinga", pa sve do "mikrovaranja", svi smo čuli za najnovije trendove i izraze. Međutim, postoji jedan termin koji poslednjih godina dobija sve više pažnje - "breadcrumbing" ili "mrvice hleba", što bi se bolje opisalo kao "bacanje mrvica hleba".

Jednostavno rečeno, to je čin gde jedna osoba daje drugoj minimalno pažnje, tek toliko da ona ostane zainteresovana i ostane u odnosu, a da ta osoba zapravo uzvraća na "mrvice hleba" u daleko većoj meri pažnje. Ova praksa se može manifestovati na mnogo različitih načina, od sporadičnih tekstualnih poruka do povremenih sastanaka koji nikada ničemu ne vode. Ali vas opet zovu na iste?

U suštini, to je igranje sa nečijim emocijama bez ikakve stvarne namere za stvaranjem prave emotivne veze.

Zamislite da sa nekim razgovarate nedeljama, možda čak i mesecima. Čini se da ih uvek zanima šta imate da kažete, brzo odgovaraju na vaše poruke i planiraju da vas vide - ali nekako ti planovi uvek propadnu. Počinjete da se pitate da li su zaista zainteresovani ili vas samo drže u rezervi, u slučaju da se ništa drugo ne pojavi.

Osećate se kao da stalno pratite trag mrvica, samo da biste otkrili da one ne vode nikuda.

Termin potiče iz priče o Henzelu i Gretel, ili u našoj verziji - Ivici i Marici, gde dvoje dece ostavljaju trag mrvica hleba za sobom kako bi se vratili kući. Međutim, ptice ih pojedu i oni se izgube u šumi.

Na isti način, neko ko "baca mrvice ljubavi" navodi svoju žrtvu samo toliko da je zadrži u svom okruženju, ali je nikada istinski ne vodi ka bilo kakvom cilju.

Efekti mrvica u vezi mogu biti razorni za žrtvu, jer mogu dovesti do osećaja zbunjenosti, frustracije, pa čak i sumnje u sebe. Oni mogu dovesti u pitanje sopstvenu vrednost ili se zapitati da li su učinili nešto loše da bi izazvali nedostatak posvećenosti druge osobe.

Koji su znaci da vam se ovo dešava?

poruka, raskid Foto: Pixabay

"Breadcrumbing" je podmukli čin koji može imati različite oblike i pojaviti se u različitim scenarijima.

1. Dosledno flertuju, ali nema napretka

Ovi ljude vole da flertuju sa svojim romantičnim interesima, ali to retko ide dalje od poruka. Čak i ako se nadate da će preuzeti inicijativu da vas pozovu da izađete, to se nikada ne ostvaruje. A kada predlože sastanak nikada ne ispune konkretne planove. Napraviće takav izgovor da imaju puno obaveza i samo sat vremena za vas.

2. Čini se da je njihov interes isključivo fokusiran na fizičku intimnost

Određeni pojedinci koji rade ove stvaru mogu da ulože vreme u vaše društvo, ali njihov primarni cilj je da ispune sopstvene želje, posebno kada je u pitanju fizička intimnost. Ovo može ostaviti utisak na vas da vas oni prvenstveno vide kao sredstvo za zadovoljenje svojih intimnih potreba, što se na kraju ispostavi kao tačno. I tu nastupa vaša povređenost, jer vas nisu doživeli kao kompletnu ličnost.

3. Njihovo interesovanje dostiže vrhunac kada se povučete

Ovi manipulatori imaju tendenciju da postanu pažljiviji baš kada počnete da gubite interesovanje. To se dešava zato što iznenada moraju da ulože napor da povrate vašu pažnju, pretvarajući je još jednom u izazov. Može se činiti kao beskrajni ciklus potrage i odbijanja, piše "Pinkvilla".

Svakako kad uvidite da vas traže, budite istrajni i još jednom ih finalno odbijte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pitali smo mlade zašto je danas teško naći partnera: Dobili smo zanimljive odgovore

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle