• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li vas vaš partner "guši"? Koja je zdrava količina pružene i dobijene pažnje?

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povratite svoje "ja"

  • 0
Par poljubac bol devojka mladić muškarac svađa Foto-ilustracija: Shutterstock

Romantična partnerstva zahtevaju rad; uspeh emotivne veze zavisi mnogo od komunikacije u toj vezi.

Pitanje koje zahteva otvoren razgovor je svakako to kada jedan partner počne da se oseća "ugušeno" u vezi zbog ponašanja partnera koji pokazuje znake preterane privrženosti i zavisnosti, pri čemu vreme provedeno zajedno nije više uživanje, već se pretvara u zahteve i može da crpi energiju.

Kako se "osloboditi"?

1. Pazite na manipulaciju

U početku, obilje privrženosti i konstantan kontakt mogu izgledati donekle privlačno, kao pokušaj partnera da nas što bolje upozna.

Ipak, nakon nekog vremena, postaje frustrirajuće i dosadno kada morate iz minuta u minut da dajete izveštaj o tome šta ste radili ceo dan.

Pozivi i poruke ne prestaju čak ni kad ste na poslu, a vreme koje želite da provedete sa prijateljima - vaš partner osuđuje. Zapamtite, neki to neće raditi direktnim napadom, već će se postaviti u ulogu žrtve i izraziti "žaljenje" jer to vreme "ne provodite sa njima".

Svaki oblik pokušaja kontrole nečijeg vremena je odraz nepoštovanja, manipulacije, a ponekad i zlostavljanja.

Možda vaš partner nije svestan svog ponašanja i kako ono utiče na vas. Bez direktne komunikacije, partner ne može da popravi ono za šta ne zna da je "pokvareno". Od suštinske je važnosti da sednete i izrazite se kako bi partner mogao da vidi vezu vašim očima.

Svađa, par, ljubavni par Foto: Shutterstock

2. Povratite svoje "ja"

Da biste se oslobodili šablona, ograničite kapacitet svog partnera i odlučite da samostalno donosite svakodnevne odluke. Nije neophodno da sa partnerom razgovarate o svakom sitnom detalju svog života.

Recite svom partneru da ćete tokom određenog perioda dana uzeti vreme za brigu o sebi. Ovo vreme možete provesti u teretani, u kadi ili ne radeći apsolutno ništa. Ideja je da vaše vreme u vašem prostoru provedete kako želite, prenosi "Marriage".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ljiljana i Miodrag su u braku 61 godinu: Održala ih je ljubav, a imaju i savete za mlade

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle