• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zajedno su 16 godina i ona otkriva 7 tajni duge veze: Prvo morate biti najbolji prijatelji

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mnogi često veruju da bi veza uspela, morate napraviti kompromis oko stvari. Ali Stef je odbacila ovu ideju i rekla da nije važan kompromis, već saradnja

  • 0
ljubav, veza, emotivna veza Foto: Unsplash/Gift Habeshaw

Žena koja je sa svojim partnerom 16 godina otkrila je sedam tajni srećne duge veze.

Stef je u svom "TikTok" videu navela pravila o kojima se ne može pregovarati i u koja se kune kada su veze u pitanju. Posebno je naglasila važnost toga da partneri budu najbolji prijatelji.

- Naš način razmišljanja je da uvek biramo jedno drugo bez obzira na sve, da se dobro zabavljamo i da uvek budemo u istom timu. Mi nikako nismo savršeni, ali smo definitivno najbolji prijatelji - rekla je ona.

Prvo je objasnila kako je "pretpostavka smrt radoznalosti", što znači da uvek treba da postavljate pitanja partneru i da nikada ne pretpostavljate nešto o njemu.

- Pitaću ga koja mu je omiljena hrana, njegovi omiljeni filmovi, bilo kakva pitanja koja se postavljaju na prvom sastanku, ja ga to i dalje sve pitam. Zato što je važno dati im priliku da rastu u vezi. Mi samo pretpostavljamo i dajemo opšte izjave poput: "Oh, on uvek radi ovo, ona uvek radi ono ili ona nikada ne voli ovo".

Postavljanje ovih pitanja ne samo da će vam omogućiti da bolje upoznate svog partnera, već i dajete partneru priliku da raste. Niko ne želi partnera koji stagnira na bilo kom polju.

@get_wavy #greenscreen 16 years in and he is still my best friend. Here are some things we’ve done together that have made a huge postive impact on our relationship. Our mindset is to always choose each other no matter what, have a lot of fun, and always be on the same team. By no means are we perfect but we are definitely best friends. Mindful relationship advice Long term relationship Relationship mindset and habits Mindful relationships #relationshiptips #longtermrelationship #mindsetshift #mindfulrelationships #selfdiscovery ♬ original sound - Stef | Mindfulness & Wellness

Sledeće što Stef tvrdi jeste da svakih sedam godina treba da se desi nešto veliko da bi se osvežio odnos.

- Veoma je važno da uradimo nešto veliko u tih sedam godina. Prvi put sam promenila karijeru, a drugi put nakon sedam godina smo dobili dete. Ne mora biti ništa od toga, ali u tom trenutku mora da se dogodi nešto što će promeniti život.

Ali Stef je dodala da to obično budu stvari kao što je preseljenje, pokretanje posla, pronalaženje opsežnog hobija ili redefinisanje vašeg stila, načina razmišljanja ili duha.

- Ne radi se o promeni odnosa u samoj vezi, već o potpunom osvežavanju života - dodala je ona.

Da bi par produžio srećnu vezu, Stef je preporučila još jedan koncept.

Ako je njen partner uznemiren, ona će razmisliti zašto se tako oseća - da li je zbog posla, porodice ili nečeg drugog.

- Pogledaću šta se zapravo dešava ili ću ga pitati, pa ako je malo nervozan, znaću da je to zato što mu je rezervoar za benzin prazan. Želite da znate čime se oni bave, izgovorenim i neizgovorenim.

Mnogi često veruju da bi veza uspela, morate napraviti kompromis oko stvari. Ali Stef je odbacila ovu ideju i rekla da nije važan kompromis, već saradnja.

- Kada se razilazite u mišljenjima ili se razilazite u onome što želite da radite, to će biti zajednički napor da uradite nešto što želite da radite zajedno. Radite ka zajedničkom cilju, i to izgleda drugačije za vas oboje. Kada se sretnete u sredini, sarađivaćete - ne pravimo kompromise.

Naposletku, jako je važno shvatiti da ste vi najbolji prijatelji i da to nikada ne sme da se promeni.

Stef je rekla da morate da šaljete jedni drugima mimove, da se šalite i smejete zajedno i da budete uzbuđeni da zajedno idete u spontane avanture. Stef je takođe istakla važnost da svaka osoba ima prostor koji može da poseduje - kako fizički tako i suštinski.

Tokom poslednjih 16 godina, ona i njen partner su odrasli, sazreli drugačije i nisu isti ljudi kao što su bili na početku veze, ali to je dobra stvar jer znači da su odrasli kao ljudi, piše "Daily Mail".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona je preniska, on je previsok: Evo kako njihova ljubav funkcioniše

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle