• 1

Vreme čitanja: oko 5 min.

Kako su se upoznali Kejt i Vilijam: Sudbina ili taktika Kerol Midlton?

Vreme čitanja: oko 5 min.

Oboje su studirali istoriju umetnosti, pa su otkrili da imaju zajedničke stvari: voleli su plivanje i skijanje, na primer. Kroz nekoliko nedelja, Kejt i Vilijam, zajedno sa svojim novim univerzitetskim prijateljima, doručkovali su zajedno

  • 1
Princ Vilijam i Kejt Midlton Foto: EPN/Newscom/Profimedia

U sedmoj epizodi serije "The Crown", mlada Kejt Midlton prvi put sreće princa Vilijama. On je na ulici u Londonu sa svojom majkom, princezom Dajanom i zajedno prikupljaju praznične dobrotvorne priloge. Kerol Midlton, koju igra Iv Best, daje svojoj ćerki nekoliko funti i gura je u masu. "Kako se zoveš?", princeza Dajana pita maloletnu Kejt. "Ketrin", odmah odgovara njena majka.

Te noći u predgrađu, Kejt seče Vilijamove slike i kači ih na zidove svoje spavaće sobe.

Vreme radnje se zatim izmešta u budućnost.

Princ Vilijam je na konferenciji za novinare na kojoj objavljuje svoju odluku da ode na Univerzitet Sent Endruz u Škotskoj. "Ne Edinburg?", pita ga novinar. "Ne", odgovara on. "Razmišljao sam, ali Sent Endruz je bliži Balmoralu."  Očarana Kerol Midlton ga gleda na televiziji kod kuće.

Dok princ Vilijam odlazi da zauzme mesto tokom svog prvog predavanja u Sent Endruzu, kamera se fokusira na mladu ženu koja sedi nekoliko redova ispred njega - Kejt Midlton koju tumači glumica Meg Belami.

Ostatak epizode ​​prikazuje njih dvoje kako cirkulišu jedno oko drugog. Kejt pliva u traci pored Vilijama u bazenu. Trče jedno pored drugog u kampusu; Vilijam pita svog telehranitelja da li mu se čini da mu se Kejt osmehnula.

U biblioteci, Kejt je već uzela sve knjige koje su Vilijamu potrebne. Ipak, oni se ne upuštaju ni u kakav odnos odmah, zapravo oboje se narednih nekoliko meseci viđaju sa drugim ljudima.

Šta se podudara sa stvarnim životom?

Iako je serija istorijska fikcija, većina elemenata je zasnovana na autentičnim dešavanjima. U slučaju princa Vilijama i Kejt Midlton ima dosta podudaranja sa stvarnim životom.

Tokom vereničkog intervjua 2010. sa Tomom Brebijem, par je dao zajednički izveštaj o tome kako su se upoznali. Naveli su da je to bilo tokom prvih nekoliko nedelja prve godine na Univerzitetu Sent Endruz u Škotskoj. Iako je Vilijam rekao da se ne seća tačnog trenutka, Kejt se prisetila da se zacrvenela i pobegla kada je prvi put srela mladog princa. U knjizi Kejti Nikol iz 2010. "Vilijam i Hari", autorka izveštava da je Vilijam primetio Kejt čim je stigao u kampus i nezvanično je krunisao Kejt kao najlepšu devojku sa fakulteta. O njoj se pričalo među brucošima.

Oboje su studirali istoriju umetnosti, pa su otkrili da imaju zajedničke stvari: voleli su plivanje i skijanje, na primer. Kroz nekoliko nedelja, Kejt i Vilijam, zajedno sa svojim novim univerzitetskim prijateljima, doručkovali su zajedno.

Međutim, trebalo je neko vreme da započne romansa. Tokom prvog semestra, Vilijam je izlazio sa Karli Masi-Birč i takođe je nastavio flert sa Arabelom Masgrejv. U međuvremenu, Kejt je dejtovala visokog, tamnoputom i zgodnog studenta četvrte godine Ruperta Finča - najzodnijeg momka u kampusu.

Prekretnica je  bila studentska humanitarna modna revija u martu 2002, baš kao što prikazuje "The Crown". Vilijam je platio 200 funti da bi sedeo u prvom redu. Dok je Kejt šetala po pisti u providnoj haljini Šarlot Tod, mladi princ je bio oduševljen. "Vau, Kejt je zgodna!", šapnuo je prijatelju.

Meg Bellamy kao Kate Middleton, The Crown Foto: Netflix / Ferrari / Profimedia

U drugoj knjizi Kejti Nikol, zajednički prijatelj Endrju Sends se priseća kako su se na kućnoj zabavi posle revije prvi put poljubili.

- Oboje su stajali u uglu dnevne sobe i sećam se da sam ih video krajičkom oka. Bio je mrak, bilo je puno ljudi, a muzika je svirala veoma glasno. Svi su se pretvarali da ne obraćaju mnogo pažnje, ali posle je sve to obišlo Sent Endruz kao šumski požar - izjavio je prijatelj.

Ed McVay kao William , The Crown Foto: Netflix / Ferrari / Profimedia

Mamina taktika ili sudbina?

Jedna velika razlika između stvarnog života i serije - nije Kejt bila ta koja je napravila prvi korak. Drugi ljudi na zabavi rekli su autorke knjige da se Kejt povukla, možda zabrinuta za tračeve koje bi takvo javno iskazivanje naklonosti izazvalo. Ovaj izveštaj je takođe odjeknuo u knjizi Tine Braun iz 2022. o kući Vindzor, "The Palace Papers".

Uprkos varnicama, njih dvoje su postali zvanični par tek nekoliko meseci kasnije. Na početku druge godine u Sent Endruzu, uselili su se u isti stan sa još dvoje drugova iz razreda.

- Živeli smo sa još nekoliko ljudi, i odatle je jednostavno procvetalo, zaista - rekao je pric Vilijam.

Da li je Kerol Midlton ohrabrila svoju ćerku da juri princa Vilijama, kao što serija sugeriše? Kerol, bivša stjuardesa, često je nosila teret okrutnih, a često i klasnih primedbi - da je nasrtljiva, tipična žena srednje klase loših manira. Midltonovi su bili pod intenzivnom medijskom pažnjom u to vreme.

Međutim, istina je da je Kejt sa Univerziteta u Edinburgu prešla u Sent Endruz, izgleda pod nagovorom majke.

Džesper Selvin, savetnik za karijeru u Kejtinom nekadašnjem internatu, rekao je Nikol da je prvobitno primljena na Edinburg univerzitet. Promena možda nije bila tako strateška kao što implicira serija napisala je autorka.

- Kada je 2000. objavljena vest da će princ Vilijam provesti svoje univerzitetske godine na malom škotskom univerzitetu Sent Endruz, Kejt je iznenada napustila Univerzitet u Edinburgu 50 milja dalje i ponovo se prijavila u St. Endruz.

Endru Nil, bivši rektor Sent Endruza, rekao mi je da nije neuobičajeno da se studenti prijavljuju za oba univerziteta i odlučuju u poslednjem trenutku, često u zavisnosti od toga gde prijatelji idu.

Umesto toga, Kejt je pauzirala jednu godinu. Provela je deo tog vremena proučavajući istoriju umetnosti u Firenci pre nego što je otišla u Čile. Kako se ispostavilo, Vilijam je prisustvovao istom južnoameričkom programu samo nekoliko nedelja ranije. Da li je to bila slučajnost ili strategija? Nemoguće je zaključiti.

Osim nekoliko kratkih meseci kada su raskinuli nakon diplomiranja, njih dvoje su ostali gotovo nerazdvojni tokom naredne decenije. 2010. godine objavili su svoju veridbu svetu. Ostalo je sada kraljevska istorija, piše "Vog".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dolazak princa Vilijama i princeze Kejt sa decom u Vestminstersku opatiju na ceremoniju krunisanja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • Харис

    30. decembar 2023. | 17:05

    Упознала се преко ноћи,прво иду у кревет па упознавање…

    Podelite komentar