• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Već imam 19 dece - i hoću još jedno da bih imala isti broj devojčica i dečaka": Ovako mama (35) sve postiže

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dezire Hart Spegal je mama koja je rodila 19 dece i razmatra da sa suprugom Krisom (42) rodi još jedno, kako bi imala jednak broj dečaka i devojčica u svom domaćinstvu

  • 0
Porodica 19 dece Foto: Instagram/perfectly_blended_family

Jedan američki par nedavno je dočekao i 19. bebu u svojoj porodici, a da pritom nisu isključili mogućnost da će da naprave - još koje dete.

Naime, tridesetpetogodišnja Dezire Hart-Spegal, koja izdržava ogromnu porodicu sa svojim suprugom Krisom (42) i dalje ima želju da, pored 10 devojčica i devet dečaka koje podižu, dobije još jednog sina kako bi izjednačila brojčano stanje između oba pola u kući.

Ovaj par ima osmoro zajedničke dece – Kristu (8), Izabelu (7), Kristofera mlađeg (6), Lili (5), Hevenli-Grejs (4), Eliziju (3), Brielu (1) i Zeka (6 meseci). Uz njih Dezire ima troje dece iz prethodnih veza - Malikija (18), Makaila (17) i Endrua (10), a Kris je imao već osmoro pre nego što je upoznao sadašnju suprugu: Skajler (21), Gevin (20), Brejden (19), Kejden (16), Džejden (13), Saraju (13) i blizance, Ševel i Doni (10).

- Zaista smo plodni. Već imamo deset devojčica i devet dečaka i otvorena sam za ideju da rodim i dvadesetu bebu – i tako izjednačim sve. Ne smeta mi da ih imamo još - izjavila je Dezire, iz Fort Vorta u Teksasu, kako prenosi "Mirror".

Ona otkriva da su se njen sadašnji suprug i ona upoznali preko zajedničkih prijatelja u oktobru 2013, i da su se nakon burne romanse venčali u julu 2014. Odmah su počeli da pokušavaju da dobiju bebu i dočekali Kristi, u junu 2015.

Tada su se preselili iz kuće sa četiri sobe na imanje od hektar zemlje, kako bi napravili mesta za svoju rastuću porodicu. Sada svi zajedno - osim Gevina i Skajlera koji žive u Spokenu u Vašingtonu - žive u kući sa šest spavaćih soba.

Dva starija dečaka dele jednu, a tri mlađa dečaka dele drugu sobu. Svoju sobu imaju i tri starije devojke, kao i tri devojčice srednjih godina, a četiri najmlađe su se izborile za svoj prostor.

Dezire, koja deli svoju sobu sa mužem i njihovom najnovijom bebom, održava ovo užurbano domaćinstvo zahvaljujući dobroj organizaciji.

- Pospremaju i po nekoliko puta dnevno, tako da nikad nije nered. U vreme obroka, slažem sve tanjire u redove za različite starosne grupe tako da mogu lako da odredim veličinu njihovih porcija - otkriva neke od porodičnih tajni kako funkcionišu.

Porodica je bila uverena da je njihova "sezona rađanja" završena nakon što su dočekali Brielu u januaru 2022, ali su se još jednom oduševili kada su saznali da su u drugom stanju, i to u decembru 2022, a dečaka su već dočekali u januaru 2023.

- Hteli smo još jednog dečaka. Bili smo super uzbuđeni - ispričala je Dezire koja misli da bi 2024. godina mogla da im donese još jednu prinovu u porodicu - a već je radila testove na trudnoću.

- Volim da imam toliko dece. Mi smo savršeno nesavršena mešana porodica. Samo se krećemo i krećemo - rekla je, na šta se nadovezao i njen mu  Kris i zaključio: - Obožavam sve njihove različite ličnosti i način na koji rastu. To mi je omiljena stvar i zaista najveća avantura u mom životu. Mislim na sve naše živote. Budimo iskreni, ja sam više nego blagosloven.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu: Kako odgajati decu bez ekrana

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle