• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

6 znakova da se partner ohladio od vas: Emotivna distanca je lako uočljiva

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U emotivnom odnosu je jako važno davati se podjednako kao i partner

  • 0
emotivna nedostupnost, ljubvani par, ljubav Foto: Shutterstock/George Rudy

Teško je održavati emotivni odnos bez emocionalne dostupnosti, pa kada ona usledi, znajte da nešto ne štima u vašem odnosu i da "treba podmazati" da bi opet sve funkcionisalo, ukoliko je to moguće.

Kada se partneri u vezi nađu pred ovakvom situacijom i shvate da su se udaljili jedno od drugog, to im može predstavljati jak izazov za vezu, ali neretko se dogodi da se ipak stavi tačka. Verovatno će vas naterati da se zapitate da li mu se uopšte više dopadate.

Kako da prepoznate da se partner udaljio od vas i da je nestala emotivna bliskost?

1. Ne pravi više planove

Emocionalno nedostupni ljudi često pokazuju manje sklonosti da se obavežu, bilo da su te obaveze manje ili neke značajnije, piše "Health line". Na primer, predlažete se okupite sa prijateljima za vikend, on je oduševljen, ali kada ga pitate da potvrdite, on pokušava da eskivira precizno vreme.

2. Ponaša se kao da je sam

On sebi planira vreme onako kako želi ne uključujući vaše mišljenje ili prisustvo. Moguće da je planirao da uveče gleda najnoviju epizodu omiljene serije, a da vas ne obavesti iako se možda vama to ne gleda. Ako nastavi tako da se ponaša i nikad vas ne pita šta biste voleli da radite, možda je vreme da se zapitate ima li vaš odnos budućnost.

3. U odnosu sve vi inicirate

Da li se primetili da vam se javlja frustracija kada partner ne predloži sam neku aktivnost ili pokreće neke planove? Ne možete da se setite kada su vam poslednji put poslali poruku i direktno vam nešto predložili? Sve je na vama, ali vam je dosadilo. Preduzmite nešto i sedite i rešite situaciju - pronađite kamen spoticanja.

4. U njihovom govoru nema reči "veza"

Emotivna nedostupnost može uključivati posvećenost i strahove od intimnosti. Možete učestvovati u ponašanju u vezi sa nekim - ići na sastanke, provesti noć zajedno, upoznati prijatelje - ali oni ne žele da razgovaraju o zvaničnoj vezi.

Kada pokušate da plivate do dubljih voda, oni bi mogli napraviti pauzu na obali.

5. Odražavaju vaša osećanja umesto da probude svoja

Obratite pažnju na to kako neko reaguje kada delite emocije. Da li izražavaju svoja osećanja jedinstveno ili odražavaju ono što kažete sa "I ja se osećam isto"?

Ako partner ne može da se otvori, čak i kada započnete razgovor i postavljate direktna pitanja, možda će biti emocionalno nedostupan.

6. Kvari planove

Ako često kasni na dogovoreno mesto ili neodržava planiranje obaveza - to je suptilan način da vam pokaže da vas drži na distanci. To ne znači da partneru nije stalo do vas, možda se čak iskreno i izvini, ali mu je verovatno više stalo da ima svoje planove i obaveze i da vas uključi u njih, a ne sebe u vaše planove.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovi horoskopski znakovi u trenu mogu da vam zagorčaju život

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle