• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Buran ljubavni život Rajana O'Nila: Nekada loš suprug, dobar ljubavnik i užasan otac, pronašao je srodnu dušu

Vreme čitanja: oko 5 min.

Samo jednu ženu je uspeo da voli i to je činio decenijama nakon njene smrti

  • 0
Rajan O'Nil Foto: Joseph Marzullo / imago stock&people / Profimedia

Čarls Patrik Rajan O'Nil bio je američki glumac i jedan poznatih zavodnika Holivuda.

Rođen je u Los Anđelesu, mesto koje ga je prigrlilo i pružilo mesto u njegovoj kolevci slavnih. Rajan je preminuo nedavno, osmog decembra 2023. u 82 godini života.

Glumca pamtimo po legendarnim filmova, a naročito "Ljubavna priča". Zanimljivo je kako je upravo to najpoznatiji film u kom je pokazao svoje glumačke sposobnosti, a još je interesantnije kako je naziv filma zapravo druga najpoznatija stvar koju pamtimo u vezi Rajana - ljubavni život.

Prvi brak, poznat kao najturbolentniji u to doba Holivuda

Rajan je 1963. prvi put stao na "ludi kamen" i to sa svojom koleginicom Džoanom Mur, damom koja je tek počela da "preuzima" simpatije Amerike. Zaljubljenost je "isparavala" iz ovog slavnog para, a svetu su nesebično pokazivali svoju sreću, barem u početku.

Ubrzo, postali su roditelji ćerke Tejtam i sina Grifina, ali to nažalost nije obrisalo sve probleme koji su ljuljali brak poznatog lepotana. Ubrzo je njihova porodica bila poznata po skandalima, o kojima su i sin i ćerka mnogo godina kasnije govorili, prenosi "People.com".

Tejtam i Grifin otkrili su šta se krije ispod "površine" braka, koji više nije mogao ni da se lažira kao srećan.  Stoga, kraj mu je došao 1966. godine, a zbog droge, alkohola, ali i nasilja koji je Rajan pružio porodici, deca su u početku ostajala kod Džoane. Kako navode Grifin i Tejtam, imali su veoma teško detinjstvo; bol je bila svuda prisutna, a rame uz rame sa njom i droga. Na žalost, od malih nogu, otac ih je upoznao sa psihoaktivnim supstancama, što je često dovodilo do svađa u kući. Te svađe su, kako navode, ubrzo prerasle u fizički nasilne epizode. Ma koliko teško detinjstvo imali, Tejtam i Grifin su se trudili da sa Rajanom održe dobar kontakt. Pošavši njegovim stopama glume, Tejtam i Rajan su zajedno glumili u filmu, kada je 10-godišnja Tejtam postala najmlađa dobitnica Oskara.

Rajan O'Nil Foto: g49 / Zuma Press / Profimedia

Međutim, on nije odustao od svoje dece tako lako. Dobio je starateljstvo nad decom, ali se to nije ispostavilo kao pametna odluka. Grifin je jednom izjavio da ga je otac naterao na uzimanje kokaina, kada je imao svega 11 godina, a 2007. godine ga je "slučajno upucao".

Prijateljstvo nakon drugog braka

Godinu dana nakon razvoda od Džoane, burmu Rajana O'Nila nosila je druga izabranica, Lej Tejlor Jang, sa kojom je dobio jednog sina. Ovaj brak je bio u relativno mirnim vodama, bez većih incidenata. Međutim, ljubav nije dugo potrajala, te se sa Lej Tejlor razvodi 1973. godine. Lej je poznavala Rajanovu narav i kako ima nezgodan temperament, ali ga, kako navodi, nikada nije srela u njihvom braku. Zbog toga, sa zadovoljstvom su ostali prijatelji nakon razvoda.

- Mogla bih da govorim o stranama Rajana kao što su temperament, nestabilnost i reaktivnost, ali duboko poznajem njegovu dobrotu - govorila je svojevremeno.

U međuvremenu, imao je poznatih ljubavi, za koje se govori da su mnoge bile i njegove ljubavnice dok je bio u brakovima. Poznate veze, ne tako dugog veka, bile su Ursulom Andres, Bjankom Džeger, Anuk Ajmi, Džeklin Biset, Barbrom Strejsend, Džoanom Kolins, Dajnom Ros i Andželikom Hjuston, a po rečima ćerke, u nekom momentu je bila prisutna i Melani Grifit.

Rajan O'Nil Foto: Ralph Dominguez/MediaPunch / INSTAR Images / Profimedia

Za sve to vreme, deca su upoznavala skoru svaku ženu koja je bila sa Rajanom, a kao najteže naveli su kada je otišao i započeo vezu sa poznatom Farom Foset.  Tada je naveo da on ne misli da je stvoren za oca, tačnije da sebe smatra "nikakvim ocem". 

Do njene smrti proveo je grleći je na bolničkoj posteljini

Jednom prilikom upoznao je Faru Foset, sa čijim je suprugom tada bio kolega. Od prvog pogleda postojala je neka privlačnost među njima. Kada je njen suprug otišao na poslovni put, zamolio je Rajana da joj bude na raspolaganju, ako joj ikad išta zatreba. I stvarno joj jeste bio na raspolaganju. Nije mnogo prošlo kada su otišli na prvi sastanak. Rajan je jednom prilikom opisao njihov sastanak.

- To veče ću zauvek da pamtim. Otišli smo na sastanak, a kada smo počeli da se ljubimo, nismo mogli da se zaustavimo. Ljubili smo se dok nam se usne nisu raskrvarile. Bila je čarobna. Nikada nisam osetio tako nešto prema ženi. Energijom i telom učinila mi je nešto sa umom, da nisam mogao ni našta drugo da mislim, već samo o toj ženi - prisećao se glumac.

Prekinuli su 1997. godine, ali su se ponovo spojili 2001. kada je Fari dijagnostikovana teška bolest.

Ona je o njemu govorila kao da je ljubav njenog života. Iako se nisu venčali, ovo je bila njegova najveća ljubav i do smrti je tako govorio. Kako navodi, voleli su se u miru, ali i u velikim svađama, koje su umele da budu i nasilne. Tako je jednom njihov šestogodišnji sin zapretio da će sebi nauditi, ako ne perstanu sa nasiljem.

Svi su videli koliko pripadaju jedno drugom. A još jedan svedok ljubavi je bila nevolja koja se obrušila na leđa njegove drage. Fari je dijagnostikovan rak debelog creva, a kada ju je bacio u bolničku postelju, Rajan je spavao držeći je za ruku u bolničkoj sobi, gde je danonoćno bio. Tada ju je upitao da se venčaju u bolnici, u nadi da će se izboriti i onda još jednom krunisati ljubav i pobedu bolesti još jednom. Međutim, tada se njeno stanje pogoršalo i pre nego što su uspeli da se venčaju, Fara je preminula.

- Ona je bila ljubav mog života. Nije prošao dan da je nisam voleo. Tako je i dalje - naveo je Rajan u intervjuu za "People.com", 10 godina nakon njene smrti.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Ryan O'Neal (@ryan_o_neal)

To je potvrdio još jednom pre njegove smrti, kada je za Dan zaljubljenih na "Instagram" profilu objavio sliku njene zvezde na Bulevaru slavnih sa ružom i napisao da će ona biti večno njegova "izabranica" za dan zaljubljenih.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Od aplikacije pa sve do oltara: Upoznajte priču bračnog para Glatt

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle