• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelena i Stevo Žigon, ljubav koju je smrt rastavila: Zavolela ga kao maloletna, voleli se kao prvog dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljubavna priča slavnog glumačkog para

  • 0

Brojni srpski glumački parovi su pokazatelj prave ljubavi, poštovanja, ali i istrajnosti u tom odnosu. Jedna od takvih ljubavi koje se pamte je i ljubav Jelene i Steve Žigona.

Njih dvoje su se upoznali kada je ona imala samo 17 godina, a on 24 godine. Ona je od početka važila za jednu od najlepših glumica tog vremena. Ipak, on je ubrzo morao u vojsku u Mostar, a ona kod tetke u Pariz kako bi se bavila manekenstvom, svojim zanimanjem pre ulaska u glumu.

Tada su im se putevi razišli i sva svetla Pariza nisu pomogla da Jelena ostane u prestonici Francuske, već se zbog ljubavi vratila u Beograd.

Kako je Stevo Žigon u svojim memoarima napisao, upoznavanje sa Jeleninim roditeljima je pratila i anegdota. On je za vreme Drugog svetskog rata bio u koncentracionom logoru, gde je svirao violinu u orkestru, što mu je u tom trenutku spasila život. Sa istom tom violinom je došao u kuću njenih roditelja kao muzičar nadajući se da će mu opet doneti sreću. Godinu dana pre toga on joj je slao pisma, bio je uporan ali i nenametljiv. Smatrao je da njihova ljubav treba da ostane tajna jer je u to vreme on bio asistent na fakultetu, a ona - student.

Prošlo je osam godina od njihovog upoznavanja, kada su ljubav krunisali brakom i rekli sudbonosno "da". Tokom celog braka pokazivali su ljubav i poštovanje i u njemu su dobili sina Nikolu i ćerku Ivanu.

Stevo je umro 2005. godine, a 13 godina posle njega, ovaj svet je napustila i Jelena, kako su je zvali "srpska Sofija Loren".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dirljivi govor Ivane Žigon na sahrani njene majke Jelene

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle