• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta znači voleti nekoga, a kako se zaljubljenost razlikuje od toga?

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Razumite svoja osećanja prema nekome kroz sagledavanje ovih stavki

  • 0
Poljubac, par, ljubav, zaljubljeni, nova godina Foto: Unsplash/freestocks

Romantika i romantične veze igraju veliku ulogu u našem životu i u celokupnom društvu. Kako ljubav može doći u svim oblicima, poznavanje razlike između vrsta ljubavi, a pretežno između razlike ljubavi i zaljubljenosti, može vam pomoći da je razumete i cenite potpunije.

Biti zaljubljen je romantično, dok voleti nekoga može biti i platonski

Generalno, kada ste zaljubljeni u nekoga, o njemu razmišljate romantično. Zbog toga se ta fraza najčešće koristi kada se  govori o simpatijama ili partnerima. Voleti nekoga, s druge strane, može biti romantično ili platonsko.

Primer - zaljubljeni ste u nekoga ako gajite nekontrolisana romantična osećanja prema njemu i volite nekoga ako mu se divite i brinete o njemu.

Ljubav može doći vremenom, dok je zaljubljenost iznenada

Jedna od mnogih lepih stvari o ljubavi je da se ona stalno menja. Na primer, možete zavoleti prijatelja dok ga upoznajete postepeno. Zaljubljenost, s druge strane, obično dolazi sa iznenadnim vrtlogom emocija i često se dešava da o toj nekoj osobi nemamo jasnu i širu sliku.

žena i muškarac u krevetu, doručak u krevetu Foto: Shutterstock

Voleti nekoga je siguran osećaj, dok biti zaljubljen nije

Sve je novo i uzbudljivo kada ste zaljubljeni, a ove sirove emocije mogu biti pomalo zastrašujuće. Veza tek počinje da cveta, a sa tim dolazi i strah od neuspeha. U međuvremenu, kada nekoga volite, osećate se udobno u njegovoj blizini i osećate se bezbedno. Ne postoji onaj "Šta ako?" momenat.

Vaša osećanja mogu biti pomalo uzburkana kada ste zaljubljeni, i to je u redu! Biti u novoj vezi i istraživati svoje emocije je avantura.

Lakše je prihvatiti promene kada nekoga volite

Život je pun uspona i padova, što se naravno odnosi i na život udvoje, Kada nekoga volite bezuslovno, prirodno je da ga prihvatite onakvim kakav jeste, bez obzira na sve. Zajedno ćete učestvovati u dobrom i u lošem. U međuvremenu, može biti lakše secirati negativne osobine i dešavanja ne podržavati promene kada ste zaljubljeni.

Ljubav je dugotrajnija od zaljubljenosti

Osećaj zaljubljenosti je uzbudljiv i pun fantazija. S druge strane, ljubav je osnova uzajamnog poštovanja i brige. Odnos zasnovan na tome ima dobru osnovu da traje.

Lakše je postaviti granice kada nekoga voliš

Kada ste zaljubljeni u nekoga, obično postoji osećaj "vlasništva" nad tom osobom. Ovo ne znači da želite da kontrolišete svaki njihov pokret, ali osećate se više vezanim za njih. U međuvremenu, kada volite nekoga, postoji malo više poverenja i poštovanja između obe strane.

Zaljubljenost je obično prva faza romantične veze, tako da je ljubomora prirodno prisutna u još uvek neizvesnom odnosu.

Ovo su ključne razlike, kako piše "Wikihow", a puno više njih ćete uvideti kroz retrospekciju sopstvenih odnosa.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta biste pre izabrale - savršenog muškarca ili milion evra?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle