• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Razveo sam se jer žena nije htela da se vrati na posao": Šta mislite, kome su dali podršku u komentarima?

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na čijoj strani biste vi bili?

  • 1
razvod, razvod braka, brak, neuspešan brak Foto: Shutterstock

Parovi koji dobiju decu moraju, hteli - ne hteli, nešto da menjaju u svom životu, jer posle dolaska novih članova porodice, više ništa nije isto. Menjaju se navike, stil života i slično, a mame, pošto su deca njima najprivrženija, često odustanu od karijere zarad boravka u kući sa decom. Ipak, priča ovog para nije ni nalik toj.

Jedan 30-godišnji otac jer na "Reditu" podelio sa pratiocima svoju priču: morao je da se razvede od supruge jer je odbijala da se vrati na posao želeći da bude sa bebom, ali mu je tražila novac zarad ostajanja kod kuće jer je sebe sad smatrala bebisiterkom.

Kako je on izjavio, ona je posle porođaja postala lenja da je posle tri godine braka i rođenje deteta on rešio da stavi tačku na taj odnos jer ga je posmatrala samo kao "bankomat" i tražila novac.

On je pitao svoje pratioce da li je uradio pravu stvar time što je okončao svoj trogodišnji brak, posebno jer se njih dvoje znaju iz srednje škole od kada je i počela njihova ljubavna priča.

On se, piše "Daily mail" priseća da ga je na početku osvojila svojom pameti, ambicioznošću i elanom koje je imala u tom periodu. Povezalo ih je i obrazovanje kao i isti hobiji. Posle završenih fakulteta oboje su dobili dobre poslove pa su ubrzo započeli i zajednički život. Njihov odnos se promenio posle rođenja deteta - ona je postala osoba koju on ne poznaje.

Oboje su se složili da pošalju dete u vrtić kada napuni šest meseci kako bi poboljšali finansijsku situaciju i podelili obaveze što se tiče roditeljstva. Međutim, kako se detetu bližilo šest meseci, ona je, tvrdi ovaj čovek, promenila mišljenje i odustala od tog sporazuma stalno smišljajući izgovore.

- Njen argument je bio da što više radim, možemo preživeti i sa jednim izvorom prihoda. I ona će nam uštedeti novac kao roditelj koji ostaje kod kuće. Tvrdila je da je to najbolje za naše dete - kaže ovaj nesrećni čovek.

Kako nastavlja, on bi tako malo vremena provodio sa detetom, pa joj je predložio alternativno rešenje tako što bi ona radila nekad povremeno honorarno da bi i on bio sa detetom, međutim - odbila je govoreći da je bebi potrebna majka.

Prelazio je on preko svega ovoga, ali je cela stvar dostigla kulminaciju kada mu je tražila i da preuzme neke obaveze u kući kako bi ona imala pauzu.

- Dala je otkaz, ceo dan je u kući čuvajući dete i onda mi je tražila da brinem i o spremanju obroka i kupanju deteta jer ona kaže "da biti mama kod kuće zahteva i odmor od toga". Smatra da je njegova dužnost da joj da predah i pauzu. Morao sam da čistim kuću, spremam sve obroke i pripremam ih sedam dana unapred, perem veš, kosim travnjak i slično. Imao sam vremena sa bebom samo oko šest sati, maksimalno 12 sati svake nedelje. Radio sam preko 80 sati nedeljno u kancelariji i još 28 sati radeći kućne poslove - iskreno se jada ovaj čovek.

Rekao je da su problemi nastali zbog toga što je želeo i više vremena sa detetom, bez dodatnih obaveza. Suprug je priznao da je dinamika u njihovom braku dovela do toga da se zamerio ženi i, nakon što je nekoliko puta pokušao da joj prenese svoje frustracije, podneo je zahtev za razvod.

Sud je navodno svakom roditelju dodelio 50:50 starateljstva, a muž se vratio kod majke, koja nudi da brine o unuku dok sin radi.

Kao rezultat razlaza, njegova sada bivša žena 'muči se da živi od plate do plate' i odbija pomoć bivše svekrve da brine o detetu dok i ona radi.

Na ovoj društvenoj mreži mogu se pročitati brojni komentari, koji u većoj meri podržavaju njegov postupak, a okrivljuju ženu. Pohvaljen je od strane korisnika navodeći da je bio uporan u popravljanju odnosa u braku pre nego što je prelomio.

"Svi moraju biti na istoj strani kada su deca uključena, a vi očigledno niste", "Gde je u tome trebalo da bude vremena za tvoj zasluženi odmor? Žao mi je vašeg deteta i što se ovo završilo razvodom, ali ste mnogo puta pokušavali da saopštite svoje želje", i slični komentari podrške stizali su na njegov račun.

Koga biste vi podržali?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovo su pet najskupljih razvoda ikada

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • branex

    4. februar 2024. | 09:53

    ha,ha,ha ... Identična priča . Zabavljao sam se sa devojkom i deo vremena je periodično živela sa mnom i neobavezno mi pomagala u mom privatnom poslu . Ostala je u drugom stanju , srećni smo se venčali i ona je prestala , osim bukvalno najosnovnijih kućnih poslova , prestala bilo šta da radi... I tako pet godina . Najduže porodiljsko u istoriji . Tražio sam samo da aktivnije učestvuje u kućnim radovima , da ustaje makar u devet i da mi povremeno pomogne u nekim poslovima , sve u okviru kuće ...da ne plaćam radnike . Rezultat je bio da je otišla . Plaćam dobru alimentaciju , ćerka je 50% vremena sa mnom , a ona 7 godina nije radila ništa... Skoro se zaposlila , daleko ispod stručne spreme , ali posao koji je za starijeg penzionera ili invalida . Bolje išta ,nego ništa . A koliko traži za stečeno u braku i od ,,prve kafe,, kada smo se upoznali ... je neka druga priča .

    Podelite komentar