• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stelu je ljubav iz Gane dovela u Užice: Evo kako se snalazi u sasvim drugačijoj kulturi

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolege je opisuju kao pozitivnu i uvek veselu osobu, a to potvrđuje i njena ljubav prema sprskim pesmama

  • 0
Stela Bajić Foto: ZoomUe/ Ustupljene fotografije

Stela Bajić, poreklom je iz Gane, ali je sudbina dovela u Srbiju, udala se u Užice, a na Zlatiboru radi kao šankerica u jednom hotelu.

Stela je u svojoj rodnoj Gani, pre 12 godina, upoznala Užičanina, udala se za njega, a onda su oboje došli u Srbiju, u njegovo rodno Užice. Devojački se prezivala Braun, ali je dolaskom u Srbiju na venčanju dobila ime Milena i uzela muževljevo prezime Bajić. Kao i jedan deo Užičana, zaposlena je na Zlatiboru, radi u čuvenom hotelu "Palisad" za šankom, a svojom pojavom i pozitivnim duhom omiljena je u kolektivu.

- Dopada mi se priroda u Srbiji, mada moram priznati da su me planine u početku plašile. Imamo ih i mi u Gani, ali ne u ovolikom broju - kaže Stela.

Ističe da se na Srbiju brzo navikla, iako kaže da je srpski jezik veoma težak. No, uz podršku poslodavaca i kolega svakodnevno uči neke nove reči. Čak je naučila i pojedine srpske pesme, pa ponekad i zapeva, onako bez treme, ali lepo.

- Stela je veoma vesela osoba koja koja voli ljude, zanimljiva je i vrlo pozitivna. Odlično se snašla i savladala posao u hotelu, poput pravljenja kafe i ostalih napitaka - kažu njene kolege.

Stela Bajić Foto: ZoomUe/ Ustupljene fotografije

Klima u Africi je itekako različita u odnosu na Zlatibor, ali ni to nije omelo Stelu da se navikne na Srbiju, naručito na ovoj surovoj planini.

- Nije mi u tolikoj meri smetala promena klime, mogla bih čitav dan da se igram u snegu, ali priznajem da ne volim zimu - dodaje Stela.

Njen dom je u Užicu, tu živi sa suprugom, dopada joj se srpski narod, a kako i ne bi, kada neretko sugrađani žele da se fotografišu sa njom na ulici ili joj kupe neki poklon.

(Ona.rs / B.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ljiljana i Miodrag su u braku 61 godinu: Održala ih je ljubav, a imaju i savete za mlade

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle