• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi trend u emotivnim odnosima: Da li biste probali "kontrazabavljanje"?

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Proširite svoje horizonte

  • 0
ljubav, veza, emotivna veza Foto: Unsplash/Gift Habeshaw

Ne postoji par na kugli zemaljskoj koji nije ušao u neku vrstu kolotečine, navike i dosade, pa su probali da se iz toga stanja izvuku. Pomisle da ne mogu da pronađu izlaz iz date situacije, ali sada je postao jako popularan trend "kontrazabavljanje".

Šta je "kontrazabavljanje"?

Ovaj termin je skovao jedan sajt za upoznavanje i definiše se kao "zabavljanje izvan vašeg uobičajenog tipa". Dosledno traženje partnera sa istim fizičkim atributima, osobinom ličnosti ili profesionalnim interesima može vas ograničiti da se okrenete možda i potrazi za nekim ljudima koji vam ni po čemu nisu slični, a koji su i dalje kvalitetni i da vi toga niste svesni, piše "Huff post".

Eva Galager, stručnjak za ljubavne sastanke na sajtu za upoznavanje preporučuje ovaj vid zabavljanja "samcima koji žele da izađu iz svoje zone udobnosti i osete nova iskustva na njima".

- Važno je da se zagledate i zaronite dublje u ono što tražite, a zatim proširite potragu. Na primer, možda su svi vaši bivši radili u finansijama, ali su njihovi rasporedi uvek bili u suprotnosti sa vašim, što je dovelo do ograničenog zajedničkog vremena, što je na kraju dovelo do kraja ovih veza. Kada zastanete i razmislite šta je bio zajednički imenitelj koji vas je privukao ovim ljudima, shvatićete da se više radilo o kvalitetima koje su posedovali, a ne zato što su radili na istom polju - rekla je Eva.

- Sasvim je uobičajeno da ljudi vremenom sužavaju svoje kriterijume za upoznavanje "često kao zaštitni mehanizam" - rekla je licencirana klinička socijalna radnica Nikol Saunders i dodala:

- Međutim, loša strana je to što možda zanemaruju pojedince koji i dalje poseduju osnovne kvalitete koje oni traže od partnera.

Kako upoznati ljude koji su različiti od vas?

Ako pokušavate da upoznate ljude preko aplikacija za upoznavanje, počnite tako što ćete biti pažljiviji jer će aplikacije da vam pokažu više onoga što volite, što može biti veoma ograničavajuće.

Kada pokušavate da upoznate nove ljude lično, preporuka je da radite nešto malo izvan vaše zone udobnosti. Možda postoje aktivnosti, hobiji ili časovi za koje ste oduvek bili zainteresovani, ali nikada niste radili. Sada je vreme da im date šansu.

Možda baš tamo upoznate onu pravu osobu, iako u prvu ruku pomislite da oni nisu onakvi koje zamišljate kao budućeg partnera, ali ćete barem znati da imate zajednički interes i da je to odlično mesto za početak razgovora i veze.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta biste pre izabrale - savršenog muškarca ili milion evra?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle