• 1

Vreme čitanja: oko 4 min.

Dobila je džekpot, a njen dečko je zatražio svoj deo: Ona ima razlog zašto neće da plaća njegove dugove

J. V.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Dobitnica lutrije je rekla da je bila zatečena kada je počeo da priča o tome na šta bi sve on potrošio njen novac koji treba da mu da

  • 1
svađa oko para Foto: Shutterstock

TV producentkinja koja je osvojila džekpot od 44 miliona dolara odbila je da podeli svoj dobitak sa svojim dečkom, sa kojim je četiri godine u vezi. To je njega razbesnelo.

Žena je sebi kupila srećku na dan kada je napunila 35 godina kako bi "obeležila" svoj prvi rođendan bez bake, koja je umrla dve nedelje ranije.

Na njeno veliko iznenađenje, prošlog meseca je primila vest da je na lutriji osvojila sumu koja joj je promenila život.

Žena je rekla da se ne žuri da podigne i krene da troši novac jer je prilično udobno živela u iznajmljenom stanu dok je njen 53-godišnji dečko otplaćivao hipoteku na sopstvenu kuću.

- Ko inače plaća stvari u našoj vezi? Oboje imamo 50-50, ponekad ja plaćam, ponekad on plaća - rekla je ona na "Reditu", kako piše "7Life".

- Ja nisam žena koja dozvoljava muškarcu da plati svaki put. Oboje smo finansijski stabilni.

Pravila su takva da se nagrada može preuzeti u roku od šest meseci, a partner je već počeo da je zapitkuje šta će oni raditi sa novcem.

- Rekla sam mu da gledam novo skladište koje košta oko 1,3 miliona dolara, pa sam mu pokazala kako ću to skladište pretvoriti u industrijsko potkrovlje - rekla je ona.

Potom je pokušao da joj sugeriše da bi trebalo da kupe novi auto, na primer novu "tojotu". Onda je pozvao banku i raspitao se koliko je njemu ostalo da otplati svoju hipoteku, pa je saopštio devojci cifru od 230.000 dolara, na šta je ona samo ćutala.

- Rekla sam mu da nisam mislila da ga računam u podelu dobitka. U stvari, da još uvek ništa ne planiram. Rekao je, čak i ako mu dam milion dolara, da to neće uticati na iznos koji ću dobiti. Ne može da veruje da nemam nameru da delim bogatstvo posle četiri godine zajedničkog života.

Valjani razlog?

Srećna dobitnica je rekla da ima valjan razlog zašto ne deli svoj dobitak sa njim.

- Tokom prvih nekoliko meseci zabavljanja rekao je da će, ako mu se bilo šta desi, na primer, smrt, kuća pripasti njegovom 17-godišnjem sinu. Kada sam dobila taj odgovor, mislila sam da je kuća (koja će na kraju otići njegovom sinu) sređena stvar. Neću sigurno da se cenjkam oko kuće. Ako pripada njegovom sinu, onda je to to.

Pre nego što je dobila na lutriji, zamolila je svog partnera da nazove banku da se raspita za okvirnu cifru o tome koliko duguje po hipoteci kako bi mogli da planiraju bolju budućnost.

- Želela sam da proceni svoj finansijski plan, jer ako se venčamo u budućnosti, to će biti naš finansijski plan - rekla je ona.

- Ali on je mislio da je to prevelika muka... Pretpostavljam da je osvajanje džekpota na neki način ubrzalo proces. Kada sam osvojila nagradu, a on je pomenuo svoju hipoteku, bila sam nekako zapanjena.

Dobitnica lutrije je rekla da je bila zatečena kada je počeo da priča o tome na šta bi sve on potrošio njen novac koji treba da mu da.

- Nikada nisam pokušala da zadržim svaki dolar samo za sebe. Samo što, dobitkom iz vedra neba, još nisam razmišljala o tome i odluka šta da radim sa novcem još nije doneta. Znam da mi je potrebno da sednem kako bih sve isplanirala.

Saveti sa foruma

Njena objava naišla je na više od 1200 komentara, a mnogi su je savetovali da odmah pozove svog advokata i finansijskog savetnika.

- Imajte planove pre nego što novac dođe u vaš posed. Sa toliko novca koji uđe u vaš život, ljudi će vam se javljati tvrdeći da su povezani sa vama i/ili se nazivati vašim najboljim prijateljem. NEMOJTE dozvoliti nikome da vas nagovori da mislite da DUGUJETE njima ili bilo kome drugom bilo šta - savetovao je jedan komentator.

- Zašto on misli da treba da otplatiš njegovu hipoteku i kupiš mu auto - pitao je neko.

Međutim, nisu se svi složili sa njenom odlukom.

- Ne bih mogla da zamislim da ne delim nešto sa nekim koga sam navodno volela godinama - piše jedna žena.

- Ovo me zbunjuje. Naravno da bih otplatila hipoteku svog partnera. Upravo sam dobila veliko povećanje i polovinu toga stavila na račun za bilo kakve hitne slučajeve u koje bi moj dečko mogao naići jer ga volim i planiramo zajednički život.

- Ovo nije neko sa kim ste bili četiri meseca. Nije tražio polovinu. Nije nerazumno pretpostaviti da će osoba sa kojom ste bili četiri godine iskoristiti ogromnu finansijsku dobit da mu pomognete da izađe iz dugova.

- Nije pogrešio što je uvređen što niste ni pomislili na njega. Da sam na njegovom mestu, ovo je tačka u kojoj počinjem da planiram svoju budućnost bez tebe - zaključuje neko.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Izvučena sedmica na lotou, 5 miliona evra: Pančevci o srećnom sugrađaninu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • Mile

    24. februar 2024. | 09:32

    Ma najbolje da deli novac svima koji se jave i to koliko požele. Čovek nju ne izdržava a kuću će ostaviti sinu. Znači da sin treba da pomogne oko hipoteke. Ova žena obavezno da zaštiti dobitak preko advokata ako se venča, pred bračni ugovor.

    Podelite komentar