• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Nikada nisam spavala sa mužem, a 19 godina smo u braku": Kada su doneli tu odluku, sve je krenulo nabolje

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Patricija je iskreno priznala i zašto je to tako

  • 0
Starija žena, mlađi muškarac Foto-ilustracija: Shutterstock

Instituciju braka svako vidi na neki svoj način, a Amerikanka Patricija Garison je dala uvid u to kako ona na njega posmatra, odnosno kako ona i muž rade nekonvencionalne stvari.

Ona priznaje da su njih dvoje u 19-godišnjem braku, ali da nikad nisu spavaju u zajedničkom bračnom krveetu. Tvrdi da se ne nalaze u celibatu pošto je zbog ove izjave došlo do raznih sumnji.

- Zajedničnka bračna postelja duboko ugrađena u kulturi i simbol je zdrave veze. Ako pak, partneri spavaju u odvojenim sobama ali i krevetima, to je jasan znak da je odnos u krizi ili da je tome prethodila svađa - kaže Patricija, piše "Huff Post".

Ona kaže da je spavanje u odvojenim krevetima bilo uobičajeno tokom 1950-ih godina, ali da je kasnije postalo normalno da partneri spavaju u istom krevetu. Jedan od dokaza da veza može opstati je i kraljica Elizabeta i Filip koji su tražili da obavezno imaju odvojene sobe. Tu tradiciju nastavljaju i Kralj Čarls i kraljica Kamila. Međutim, tome pristupaju i Patricija i njen muž.

Probala je pre venčanja, kaže ona, da posle vođenja ljubavi spavaju u istom krevetu, najčešće njenom, ali joj je sve izazivalo stres.

- Trglo bi me hrkanje, ali i sama pomisao na prisutnost nekoga ko je pokraj mene. Imala sam osećaj kao da mi oduzima krevet - rekla je Patricija.

Iako su u trenutku upoznavanja bili na početku pete decenije, iza sebe su imali i bezuspešne brakove, pa je bilo pitanje da li će imati snage da prolaze sve kroz šta prolaze novi odnosi i veze, a time i otvore svoje srce. Zajednički trenuci su im bili opušteni, razgovori otvoreni, a davali su i sigurnost jedno drugom. I sve je bilo super, osim spavanja.

- Sve je bilo podnošljivo dok se nije uselio. Neko je vreme kombinovao život kod mene i svojih roditelja, koji žive pola sata vožnje dalje. Naime, moj sin je imao pet godina i nismo imali dovoljno mesta - navela je Patricija.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели HuffPost (@huffpost)

Kad je spavala pored njega, pokušavala je sve, od tableta do meditacije i drugačijih odlazaka u krevet, ali ništa nije pomagalo. Jednog dana je toliko bila neispavana da se skoro autom zabila u drvo i tad je shvatila da je vreme za razgovor i da treba nešto promeniti.

- Bila sam umorna i očajna, pa sam odlučila biti potpuno iskrena, više nisam imala izbora. Rekla sam mu da hrče glasno i to svake noći. Moj posao je patio. Svaki dan sam bila sve gore, iznervirana i tužna. Sve sam isprobala i dalje nisam mogla zaspati pa sam ga pitala kako bismo mogli zajedno da rešimo taj problem - priseća se.

U početku je suprug imao odbrambeni stav, jer se pitao da li je situacija stvarno toliko loša. Ono što je njoj posebno nedostajalo, jeste i njen prostor, sa njenim ličnim pečatom kao mesto gde može biti sama. Ubrzo je shvatila da je to i do karaktera i da je njemu bilo potrebno vreme da prihvati situaciju.

Ubrzo su rešili da se odvoje, da svako ima svoju sobu i onda je sve krenulo nabolje. Mnogo toga je krenulo da se popravlja. Godinama nisu govorili o toj promeni.

- Da li sam poželela da ga zagrlim kada se okrenem na drugu stranu? Naravno da da, ali mi je bilo bitnije da spavam mirno i rasterećeno - rekla je Patricija.

Da li biste probali ovaj savet?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Prelepi video sa BG ulica: Stariji bračni par se šeta držeći za ruke i prkosi zimi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle