• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Usvojen sam i upravo sam otkrio da mi je žena biološka sestra

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mladić je ostao užasnut kada su se vratili rezultati testa koji su potvrdili - nezamislivo

  • 1
Ilustracija: Pixabay foto Pixabay

Zamislite da vam se dogodi da saznate da je vaš partner zapravo biološki povezan sa vama?

Upravo to se dogodilo jednom čoveku kada je shvatio da je u srodstvu sa majkom svoje dvoje dece nakon što je pokušao da joj spase život donirajući jedan od svojih bubrega. Nije znao ništa o svojoj biološkoj porodici jer je usvojen svega dva minuta nakon rođenja, u proceduri takozvanog "zatvorenog usvojenja".

Njegovoj supruzi, sa kojom je bio u braku šest godina, bio je potreban novi bubreg nakon što se razbolela posle rođenja sina.

- Proverili smo kod njenih rođaka i nijedan nije bio odgovarajući ili održivi donor. Zato sam odlučio da se i ja testiram, da vidimo da li možda ja mogu da doniram - ispričao je ovaj čovek na "Redditu", kako prenosi "Mirror".

- Pre neki dan su me pozvali i rekli da se poklapamo. Doktor je tada rekao nešto o tome da bih možda bilo potrebno da uradimo dodatno testiranje zbog nekih informacije iz rezultata testa tkiva HLA (humani leukocitni antigen). Nisam mnogo razmišljao o tome i složio sam se -priča.

Muškarac i žena Foto: Shutterstock

Ali kada su stigli rezultati, čovek je saznao da on i njegova žena imaju "nenormalno visok procenat podudaranja“.

- Bio sam šokiran i zbunjen - dodao je i objasnio da zbog načina na koji se informacije o DNK prenose kroz generacije, roditelj detetu može imati najmanje 50 odsto podudaranja, a braća i sestre 0 do 100 odsto. Kako je ispričao, su njih dvoje bili retko dobar spoj i da se pitao šta to može da znači.

A onda je nastavio da objašnjava kako je upoznao svoju ženu pre osam godina kada je radio van kancelarije u svom rodnom gradu. Par je razmenio brojeve i dogovorili su se da se sretnu svaki put kada bi on otputovao u njenu državu s poslom dok mu se ne pruži prilika da tamo trajno prebaci svoj biznis.

- Mi smo u srodstvu - ne, ne šalim se. Ne znam šta da radim dalje, ali znam da je ovo možda pogrešno. Ona je moja žena i majka naše dece - zavapio je nesrećni muškarac.

Mnogi u imali svoje mišljenje kako bi bilo najbolje da se nosi sa ovom izuzetno neočekivanom situacijom.

- U ovom trenutku ste već u braku sa decom i ne možete to da vratite, tako da ne vidim mnogo smisla tome da uništite sadašnji život - napisao je jedan korisnik Redddita, dok se drugi nadovezao: - Već imate decu i pretpostavljam da su zdrava, jer niste spomenuli nikakve lude abnormalnosti. Ako ste srećni, srećni ste. Donirajte bubreg svojoj sestri-ženi i nastavite da budete odlični roditelji svojoj deci.

Treći korisnik je rekao: "Sve je bilo odlično ovoliko dugo, nema smisla menjati."

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta biste pre izabrale - savršenog muškarca ili milion evra?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • Dragana N

    7. mart 2024. | 18:22

    Mogli su dok nisu znali, a kako će dalje kad znaju?

    Podelite komentar