• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Četiri godine nakon deteta nisu bili intimni: "Ko kaže da jeste, verovatno laže"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koliko je intimnost važan faktor nakon porođaja?

  • 0

Klio i Brin je par koji je otvoreno progovrio o problemima koje su imali nakon rođenja prvog deteta.

Naime, intimnost se iz svakog ugla nekada nepravedno smatra "tabu"- temom. Tako se osećala i Klio, nakon pokušaja da sa svojim partnerom vodi ljubav prvih nekoliko puta nakon rođenja njihove, sada deveogodišnje ćerke.

- Prvi put smo pokušali šest nedelja nakon što se ona rodila. Međutim, sve je bilo tako bolno, kao da me staklo reže. Odustali smo i bilo mi je čudno što toliko boli. Nešto kasnije smo probali još jednom, ali su bolovi bili isti. Prosto ne možete da se opustite ili uživate u tako nečemu - započinje ona za "TheSun".

Kako navodi dalje, bilo joj je vrlo teško da sa svojim ginekologom popriča o tome, jer je osećala sramotu što je uopšte pokušala tako nešto šest nedelja kasnije. Međutim ona navodi da je samo želela da predahne malo od nove uloge majke i priseti se kako je bilo nekad.

Kako je pomenula, porođaj jeste bio zakomplikovan. Bio je prirodan, ali su morali na kraju da izvuku dete vakuumom, što je ostavilo ožiljke na njenom telu.

No, ginekolog je rekao da ne smatra da je ovo nešto strašno i da ne treba da brine.

- Prošlo je četiri godine od rođenja deteta, koje smo proveli samo grleći se. Bili smo iscrpljeni od svega - navodi ona.

Nakon četiri godine, stvari su počele da se vraćaju u normalu. Rečeno joj je da su njeni mišići previše zategnuti i da su ožiljci još uvek osetljivi za intimni odnos.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Clio Wood - Women's Health & Sexual Wellbeing (@andbreathewellbeing)

- Taj period nije bio nimalo lak. Prolazila sam kroz postporođajnu depresiju i vrlo me je cela situacija poljulala i emotivno. Stalno smo se svađali, čak i oko glupih sitnica. Osećala sam se kao da nemam trenutka predaha. U jednom momentu smo oboje "pali" psihički i iselio se na neko vreme, kako bismo malo odmorili jedan od drugog. Falila mi je ta bliskost, intima i da se osećam voljenom, iako znam da jesam. Nakon par meseci zajedničkih terapija, sve se vratilo u normalu i više nije ni bolelo - objašnjava Klio.

Klio navodi da je bitno da majke razumeju da imaju prava da osećaju potrebu za intimnim odnosom, čak i kada se ne osećaju privlačnim i doteranim. O tome je kasnije pisala i u svojim knjigama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dr Iman Assi i dr Ronald Milošević - zavoleli su se na radnom mestu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle