• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Imaju demenciju, a posle 30 godina stavljeni su u isti starački dom: Već su ugovorili svoj "prvi" sastanak

Vreme čitanja: oko 2 min.

Snimak koji je mnoge raznežio podseća na legendarnuu priču filma "Beležnica"

  • 0

Na društvenim mrežama je nedavno objavljen vrlo dirljiv i prijatan snimak koji pokazuje koliko je ljubav snažna emocija.

Ovaj "prvi" susret dementnog para snimljena je u prostorijama staračkog doma i pokazuje nam 86-godišnju baku Nensi i 91-godišnjeg deku Stena, koji su nakon 30 godina konačno zajedno. Iako video traje samo tri minuta, bio je sasvim dovoljan da ljudi naprave poređenje sa čuvenim filmom "Beležnica".

Bračni par je iz Edinburga, gde je i započela njihova ljubavna priča. Venčali su se 1957. godine, nakon što su započeli "zabranjenu" romansu jer njeni roditelji nisu odobravali njihovu vezu.

Međutim, kada je Nensi dostigla svoje srednje 50-te, umalo ju je ubilo ogromno krvarenje u mozgu i podvrgnuta je operaciji koja joj je promenila život, što je na kraju dovelo do raspada njene veze sa Stenom. Nakon njihovog razlaza, Nensi nikada nije želela da upozna nikog drugog, pa je živela srećno sama, dok je Sten upoznao drugu ženu u svojim 70-ima koja je postala kao "druga majka" za njihovo troje dece, piše "Dailymail".

Ipak, kako su oboje ušli u svoje 80-te, počeli su u slično vreme da razvijaju znake demencije do tačke kada više nisu bili u stanju da se brinu o sebi. Karen, njihova ćerka, odlučila je da preseli Nensi blizu mesta gde je živela u Zapadnom Midlendsu. Zatim je, oko Božića, takođe donela odluku da svog oca Stena, koji je zbog nepažnje u drugom domu pao, smesti u isti dom sa Nensi, gde je snimila dirljiv snimak njihovog ponovnog susreta.

Na snimku, Nensi govori Stenu da "ne izgleda loše za svoje godine", dok njen bivši muž odgovara: "Prepoznajem ti lice, ali nisam mogao da odredim ko si".

@sarahashleighflorals They both have dementia and have ended up in the same care home after 30 years apart 💔 we were so worried how this would go! It's so good to see them be friends again. Grandad still asks for his sweetheart back home and she is still very much a part of the family, she misses him a lot. Love might not be the same kind of love forever, it is a shape shifter 💖 but it never leaves 🥹 Video is filmed by my wonderful mum (their daughter) for anyone confused! #dementia #alzheimer #romanempire #Scottish #dementia #alzheimer #romanempire #Scottish ♬ original sound - Flower Preservation

Iako je teško razaznati u kom momentu su se prepoznali i da li su uspeli sasvim da razaznaju jedno drugo dok demencija ponovo ne "poruši tek složene kockice", dogovorili su se da izađu na sastanak i popiju šoljicu čaja.

- Čuvaj se, dobro izgledaš. Može jedan poljubac za dobra stara vremena - rekla je baka i poljubila ga u obraz.

Izgleda da kada mozak zaboravi, duša ipak ne zaboravljava.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ljiljana i Miodrag su u braku 61 godinu: Održala ih je ljubav, a imaju i savete za mlade

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle