• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Muškarac tuži 50 žena za 2,6 miliona dolara jer su formirale "Fejsbuk" grupu, gde ga krive za loše sastanke

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Marij optužuje žene da su se urotile protiv njega kako bi naškode njegovoj reputaciji

  • 1
Stewart Lucas Murrey Foto: Facebook/Are We Dating The Same Guy?

Stjuart Lukas Marij iz Kalifornije odlučio je tuži više od 50 žena za 2,6 miliona dolara nakon što su podelile negativne priče o njemu na "Fejsbuk stranici" koja se zove "Da li se zabavljamo sa istim momkom?“.

I dok on tvrdi da su "recenzije" koje je dobio "lažne i klevetničke", optužene žene sa druge strane kažu da Stjuart koristi pravni postupak kako bi ih zastrašio i sada i one traže od suda da ga "ošamari".

I več početkom ove nedelje, tačnije u ponedeljak, kako prenosi "NY Post", sudija građanskog suda u Los Anđelesu presudio je da jedna od žena — Vanesa Valdez — nije učinila ništa loše što je iznela svoje mišljenje o Mariju na popularnoj onlajn grupi.

Stewart Lucas Murrey Printskrin: FOX TV

Druga žena koju je Marij tužio, Keli Gibons, rekla je da je ovog čoveka prvi put videla u životu tek kada je došao u njenu kuću da joj kaže da odustane od tužbe.

- Srce mi je lupalo od straha kada sam shvatila da ovaj čovek zna gde živim - izjavila je Gibonsova za londonski Tajms: - Bilo je prilično jezivo. Snimao je svojim mobilnim telefonom, ulazio je. Ne znam ko se ne bi preplašio zbog toga.

Žene koje su se našle na Marijevoj meti, za koje tvrdi da su mu uništile život i narušile njegovu reputaciju, nadaju se da će presuda napraviti presedan i sprečiti ga da dalje koristi pravni sistem protiv njih. One se pozivaju na kalifornijske zakone koje imaju za cilj da odvrate ljude da se tuže oko bespredmetnih stvari.

Nakon što nije pronašao dokaze o zaveri, sudija je odobrio predlog da se spreči zloupotrebu pravnog sistema kako bi se žene ućutkale. Sudija je u Marijevom slučaju u ponedeljak rekao da na osnovu dokaza sud ne vidi nikakvu mogućnost da on ima prednost protiv optuženih po bilo kojoj tvrdnji koju je izneo.

Stewart Lucas Murrey Foto: Facebook/Are We Dating The Same Guy?

Gibonsova je inače ta koja je napisala pinovan objavu o Mariju u poglavlju "Da li se zabavljamo sa istim tipom", nakon što su spojili preko aplikacije za sastanka i razmenili nekoliko poruka tokom par nedelja. Pošto je konačno i pričala sa Marijem preko telefona, ipak je odlučila da ne želi da ga upozna lično.

Zapravo, ta interakcija je prošla toliko loše da je želela da upozori i druge žene na njegovo nepristojno ponašanje.

- Ne bih želela da moje prijateljice izlaze sa nekim takvim - napomenula je pomenutoj objavi.

Privatna "Facebook" grupa "Da li se zabavljamo sa istim momkom", koja je nastala u Njujorku 2022. godine, deo je šire mreže grupa u kojima žene dele informacije o negativnim susretima koje su imale u svojim gradovima. Ogranak u Los Anđelesu, gde pripada Gibonsova, trenutno ima oko 53.000 članova.

U vreme njene objave, u grupi je bilo samo oko 10.000 žena. Vremenom je sve više žena počelo da se joj se pridružuje u detaljnom opisivanju svojih loših interakcija sa Marijem, a neke su podelile i printskrinove razgovora sa njim u aplikacijama za sastanke i prepričale i lične sastanke.

Drugi su uglavnom samo ostavili komentare.

Pa iako je interesovanje šire javnosti izbledelo u roku od par nedelja, devet žena koje su objavile poruke o Mariju su imenovane u tužbi, dok se ostale nazivaju "Does 1-50".

Žene – od kojih se većina ne poznaje uopšte lično – optužene su u tužbi da su se "urotile da nanesu štetu ugledu tužioca" i da su ga diskriminisale jer nije mogao da se pridruži "Fejsbuk" stranici samo za žene.

Marij nije prvi muškarac koji je podneo tužbu protiv žena koje su podelile svoje negativne kritike na stranici. I Niko D’Ambrozio (32) podneo je tužbu protiv 27 žena u Čikagu u januaru nakon što su ga u svojim objavama opisali kao "veoma zahtevnog" i sa druge strane nekog ko samo nestane.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta biste pre izabrale - savršenog muškarca ili milion evra?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • Toni970

    12. april 2024. | 18:49

    E moj bato,neka se seti da je neko psihički ili seksualno pogledima,maltretirao pre 40. godina,i čovek ode u zatvor,ovde imaš sve,i nisu krive,otićićemo polako svi u toplu braću.

    Podelite komentar