• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvo je curio gas, a onda joj se padobran nije otvorio: Dva puta muž pokušao da je ubije, preživela nemoguće

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njemu je doslovno gorelo pod nogama jer je bio dužan 22.000 funti i verovao je da će dobiti isplatu životnog osiguranja od 120.000 funti u slučaju nesrećne smrti svoje žene

  • 0
Victoria Cillier Foto: S Meddle/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Narednik u vojsci proglašen je krivim za pokušaj ubistva svoje supruge, koje se njemu činilo kao savršeno isplaniran zločinViktorija Silijes (41) preživela je pad sa 1.220 metara na aerodromu Netheravon u Viltširu u aprilu 2015, nakon što joj se padobran nije otvorio.

Emil Silijes je bio opterećen dugovima i trebao mu je novac od životnog osiguranja svoje žene da započne novi život sa svojom ljubavnicom, tvrdi sud u Vinčesteru.

"Trik" sa padobranom nije bio njegov prvi pokušaj - planirao je i da je ubije izazivanjem curenja gasa u porodičnoj kući. Ovaj 38-godišnjak je negirao obe tačke optužnice za pokušaj ubistva, piše "BBC".

Žena preživela nemoguće

Viktorija Silijes, iskusna instruktorka padobranstva, pretrpela je skoro fatalne povrede kada su joj otkazali glavni i rezervni padobran kada je učestvovala u skoku u Vojnom padobranskom udruženju.

Na suđenju je otkriveno da je njen suprug namerno pokvario opremu za koju je znao da će njegova žena koristiti. Nedostajali su bitni delovi kako bi se padobran i rezervni padobran otvorili.

Sud je zaključio da oprema nikada nigde u svetu nije otkazala na ovaj način.

To što je Viktorija preživela opisano je kao "čudo", jer pasti sa tolike visine i preživeti smatralo se nemogućim. Otkriveno je da je preživela zbog svoje sitnije građe i male težine, što je ublažilo povrede.

Dva pokušaja ubistva u nedelju dana

Samo nekoliko dana ranije, Emil Silijes je izazvao curenje gasa u njihovoj kući u Ejmsberiju, u Viltširu, tako što je olabavio gasni ventil koji se nalazi u kuhinjskom elementu.

Njemu je doslovno gorelo pod nogama jer je bio dužan 22.000 funti i verovao je da će dobiti isplatu životnog osiguranja od 120.000 funti u slučaju nesrećne smrti svoje žene.

Novac mu je bio potreban da plati dugovanje i da započne novi život sa svojom ljubavnicom Stefani Goler. U isto vreme spavao je i sa svojom ženom i ljubavnicom, a obe je mogao da ugrozi zbog nezaštićenog odnosa sa prostitutkama.

Inspektor Pol Franklin, iz policije Viltšira, rekao je da Silijes nije pokazao "ništa osim prezira" prema svojoj porodici.

- U dva odvojena navrata je ozbiljno pokušao da ubije Viktoriju, jedan od njih je ugrozio i živote njegovo dvoje male dece. Njegovi sebični motivi su bili jednostavni - verovao je da će ubistvom Viktorije njegovi finansijski problemi biti rešeni, njegova vojna karijera će se nastaviti bez opasnosti da Viktorija pokuša da mu napakosti, a mogao bi da nastavi aferu sa svojom devojkom. On nije uspeo da prihvati bilo kakvu odgovornost za svoje postupke što učvršćuje naše mišljenje da je on hladan, proračunat čovek čija je jedina dužnost  da se brine o sebi samom.

Datum izricanja presude još nije određen.

Porota ga je osudila i po trećoj tački za oštećenje plinske armature i bezobzirno ugrožavanje života.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle