• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovako ćete privući svu pažnju preko poruka: Očekujte instant odgovore jednim mudrim potezom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako tvrde da je efektivno, čežnja vam može pokvariti plan

  • 0
dopisivanje Foto: Shutterstock

Iako se danas flertovanje i upoznavanje često odvija putem poruka, to ne znači da je lako pročitati neku osobu.

Znate li onaj osećaj kada počinjete konverzaciju sa nekim preko poruka i konačno je gotov onaj momenat "ko će kome prvi da se javi", a onda vaš mozak radi u punoj snazi razmišljajući šta odgovoriti i kako. A onda dođe ono čekanje. Svaki sekund čini se kao minut, a minuti polako klizaju u "sate". I tu počinje naša nestrpljivost da radi. Iako bi nekome ko je živeo u romantičnijem vremenu pisanja pisma, ovo bilo smešno jer su se nekada pisma čekala danima, neosporno je da se danas živi mnogo bržim tempom i da tako i naša nestrpljivost postaje sastavni deo svega.

I onda stigne ta poruka, mi odgovorimo odmah i eto opet čekanja - 'ajmo ispočetka.

Upravo je to jedna od preporučljivih taktika kako da nekome pridobijete pažnju putem poruka. Iako to čekanje mogu biti "slatke muke", ali više muke, i nešto vam ne da tako komplikujete komunikaciju sa potencijalnim partnerom, ljubavni savetnici na društvenim mrežama preporučuju upravo tu taktiku.

Kako navode, mora da se napravi pravi tajming da osobu sa kojom se dopisujete "držite pod kontrolom", a da vaše sporo odgovaranje ne tumače kao nezainteresovanost, piše "YourTango".

Čekanje ih drži zainteresovanim

Koliko god to može nekome da se čini bespotrebno, kada napravite razmak između odgovaranja osobi, oni će početi željno da očekuju vaše odgovore. Time dobijate "kontrolu" nad konverzacijom i znaćete da će se sigurno radovati vašoj poruci na njihovom ekranu. Takođe, znate da će ovo upaliti, jer je radilo i na vama.

@drwendywalsh Just wait #relationships #datingadvice #drwendywalsh #fyp #relationshipadvice ♬ STAY - The Kid LAROI & Justin Bieber

Pomenuta kontrola je u stvari nešto poput igre. Malo će ta osoba čekati, a sigurno ćete i vi ponovo doći dotle. Vrlo je važno dati takav odgovor da nastavite konverzaciju i namamite mu odgovor, a onda ostaviti malo da sačeka, tvrdi savetnica dr Vendi Volš u "Tiktok" videu.

Čekanje pokazuje i vašu samostalnost

U redu je da neko misli da imate obaveza, ali da se trudite da im redovno odgovarate, pa makar i nakon 10 minuta. Pa čak iako sedite u sobi i samo se dopisujete, u redu je da želite da date do znanja da ste odgovorna osoba, koja ipak pored svega nađe vremena da odgovori na poruku nekome ko mu znači. Da, u "igri dopisivanja i čekanja" dozvoljeno je pomalo se koristiti i belim lažima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle