• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako da neozbiljnu "kombinaciju" pretvorite u ozbiljnu romansu?

N. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Postavite granice, ali izbegavajte pritisak

  • 0
Vampirski dnevnici Foto: Ben Dome/Nathanael Jones / Pacific coast news / Profimedia

Ukoliko ste u situaciji u kojoj počinjete da imate dublja osećanja prema osobi sa kojom se viđate i želite da uznapredujete do posvećene veze, evo nekoliko načina da to uradite.

1. Definišite svoje namere

Budite jasni i iskreni prema sebi i svom partneru u vezi sa svojim namerama. Ako ste zainteresovani za ozbiljnu vezu, recite to svom partneru. Budite spremni na svaki ishod. Možda se slažu sa vama, a možda i ne. Reagujte racionalno na obe odluke.

2. Vodite otvoren i iskren razgovor

Zakažite vreme da otvoreno i iskreno razgovarate o svojim osećanjima, očekivanjima i namerama u vezi. Slušajte svog partnera i budite otvoreni za kompromis. Budite spremni da postavite nekoliko pitanja koja vam mogu pomoći da razumete šta druga osoba želi i očekuje od vaše „veze“. Da li bi bili otvoreni da napreduju?

Komunikacija je ključna u izgradnji poverenja i emocionalne intimnosti. Ako želite da budete u vezi, onda morate da se ponašate kao da ste u vezi. Dakle, biti iskren u vezi sa svojim osećanjima, očekivanjima, željama je veoma važno kada razgovarate sa nekim o napretku. Jedna stvar koju treba zapamtiti je da biti nepristojan nikada nije prihvatljivo, čak i ako druga osoba možda nema iste želje ili očekivanja.

Ako ne, zašto onda i da li možete nešto učiniti da promene mišljenje? Takođe možete da ih pitate šta je to u vezi što ih odbija ili plaši? Ako razumemo sve ovo o nekoj osobi, možemo imati ideju da li je ona i dalje prava osoba za nas.

3. Uspostavite granice

Definišite šta vam je prijatno u vezi, uključujući emocionalne i fizičke granice. Ako pristanu da budu sa vama u vezi, možda biste želeli da im kažete koje su neke granice koje vam odgovaraju. Stvari kao što su lojalnost, vreme provedeno zajedno, sviđanja i nesviđanja su neke druge stvari o kojima biste takođe želeli da razgovarate.

4. Provedite kvalitetno vreme zajedno

Potrudite se da provodite vreme zajedno i planirajte aktivnosti u kojima oboje uživate. Ljudi u vezi obično provode mnogo kvalitetnog vremena zajedno, posebno na početku veze. Dakle, ako želite da napredujete do posvećene veze, možda biste želeli da počnete da provodite više vremena zajedno. Upoznajte se bolje i na dubljem nivou. Ako iz bilo kog razloga druga osoba to izbegava, to samo znači da nije spremna da napreduje.

par, dečko i devojka Foto: Shutterstock

5. Upoznajte prijatelje i porodicu 

Upoznavanje partnera sa prijateljima i porodicom znak je da ste ozbiljni. Ako izbegavaju situacije u kojima su prisutni drugi ljudi, to je loš znak.

6. Polako

Za izgradnju ozbiljne veze potrebno je vreme. Budite strpljivi i dozvolite da se veza razvija sopstvenim tempom, umesto da žurite sa stvarima. U zavisnosti od porekla i prethodnih iskustava druge osobe, možda će im trebati vreme da se naviknu na vas. Zato nemojte žuriti, pustite da se stvari odvijaju prirodno i bez pritiska, prenosi "bettertopics".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ljiljana i Miodrag su u braku 61 godinu: Održala ih je ljubav, a imaju i savete za mlade

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle