• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ljubav od pola veka čuvenog Smokija i Mirjane: Ljubiša je svoju dragu tražio dušom, a onda je pronašao nju

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neke duše se naprosto pronađu i, oni su jedan od primera onoga da ljubav između dve duše nastavlja da živi i nakon smrti

  • 0
Ljubiša Samardžić Sa suprugom Mirjanom / Foto: ATA Images

Ljubiša Samardžić, poznat i po nadimku Smoki, ostavio je neverovatan trag u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri i ostao upamćen kao jedan od dragulja našeg glumišta. Bio je poznat po svojoj posvećenosti glumi i radu u jugoslovenskoj kinematografiji i televiziji.

Njegov život je bio uglavnom posvećen profesionalnoj karijeri i porodici. Tome je imao da zahvali svojoj ljubavi, sa kojom se voleo do poslednjeg daha - Mirjani Samaržić.

Bili su u braku 51 godinu, a iako je razlika između njih 10 godina, to nije moglo da spreči jedan brak da ostane jak. Venčali su se kada je Mirjana još završavala školu, a ovako je započela njihova ljubavna priča.

- Kao što je ljubav presudna u životu junaka "Miris kiše na Balkanu", tako je i za mene ljubav bila presudna u izboru životnog suputnika, iako je moja majka zagovarala drugu. Zavoleo sam prelepu, šarmantnu, pametnu i premladu Miru iz čestite građanske porodice. Vodio sam računa s kim počinjem zajednički život. Osećao sam da je ona žena mog života. I nisam se prevario.

Venčanjem je u moj razbarušeni život unela unutrašnji red i mir, neophodan za mirnu karijeru glumca. Divio sam se njenom odnosu prema deci, meni, prijateljima, smislu za lepotu, a posebno komunikaciji s ljudima. Bila je i ostala ponosna. Ćutala je i kada jesmo i kada nismo imali, znala je drugima da podari radost i pomoć, i sve je uvek činila srcem, iskrenošću. I sve ove vrline unela je i u naš zajednički posao - rekao je on jednom za strane medije.

Mirjana je takođe jednom i istakla da su u nekom trenutku zaista počeli da liče jedno na drugo. Njihovi razgovori prolazili su, kako pred kamerama tako i verovatno privatno - kroz osmeh, iskrene šale i tople reči. 

Za Telegraf, Mira je nakon njegove smrti ispričala još po koju divnu reč o svom suprugu, za kojim je plakala čitava bivša Jugoslavija.

- On je bio živa anegdota, šta da vam kažem. U svim situacijama u kojima bi drugi ljudi mnogo ozbiljnije reagovali, on je od toga video neku zabavu. I nije primao neke stvari srcu što je jako dobro. I tako je mogao traje 80 godina... i nije bolovao. Znate, kako kažu, žuti žutuju, crveni putuju. Ja se stalno nešto patim, fali mi ovo, fali mi ono, umrežila sam sto bolesti, a on ode pre mene. Inače smo se dogovarali da odemo zajedno... Ali, nažalost... Ja sam rekla: "Teško onom ko ode prvi", i tako je bilo - rekla je.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dnevna soba i radni sto za kojim je stvarao čuveni srpski pesnik Laza Kostić

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle