• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zaljubila se u šefa i želi da ga zavede - ali ima jednu veliku brigu: Šta biste vi uradili?

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zaposlena devojka gaji nadu da će zavesti svog šefa jer je "zaljubljena" u njega, ali je i zabrinuta zbog posledica ako tim za ljudske resurse na njihovom radnom mestu sazna za to

  • 0
Žena u kancelariji Foto: Shutterstock

Žena je tražila savet kako da "suptilno signalizira" svom šefu da je zaljubljena u njega - ali i da odagna strah od posledica po njen posao ukoliko stvari krenu drastično naopako.

Obraćajući se na forumu "Mumsnet", ona je anonimno objasnila da bi šef bez sumnje bio "zaista oprezan" u toj situaciji, ukoliko njegova osećanja nisu ista, a u sve bi mogla da se umeša i HR služba.

- Primetila sam nekoliko stvari koje mogu da mi budu signal da mu se sviđam, a možda je i ništa - napisala je na forumu, kako prenosi "Mirror", pre nego što je navela tri primera: - Pitao me je da li sam slobodna na takav zaobilazni način da nisam ni primetila do tek kasnije. Drugi put je prišao previše fizički da bi mogao da drži moj laptop za prezentaciju kada je mogao da uzme svoj ili da pomeri moj bliže sebi, umesto da uđe telom u moj prostor.

I kao treće, dodala je, da se njen šef "uvek trudi" da prisustvuje i društvenim događajima na njihovom radnom mestu.

Ljubav posao Foto: Shutterstock

Njene nade da je dobra ideja da mu se poveri i kaže šta oseća, međutim, brzo su ugašene komentarima drugih korisnika foruma.

- Ovde piše "problem" bukvalno svuda, a ako stvari krenu naopako, stradaćete i vi, i vaša karijera i vaša reputacija. Ali ne i on - upozorio ju je jedan korisnik, a drugi se složio: - Nemojte to da radite! Ako ste stvarno ozbiljni, onda nađite novi posao, pa onda uradite nešto. Ali ne flertujte sa svojim šefom.“

Treći je primetio da žena previše "učitava" svoja razmišljanja u šefovo ponašanje.

- Pretpostavljam da provodite sate analizirajući svaki potez ovog čoveka u nadi da ćete pronaći "tragove" da mu se dopadate, pronalazeći besmislene izgovore zašto on ne pravi "očigledan" potez. Nemojte da gubite vreme - pokušao je da je "otrezni" jedan forumaš, su se još neki složili: - Ovi primeri nisu ništa. Potražite ljubav negde drugde. Samo ako direktno pokaže svoje interesovanje, onda ponovo procenite situaciju.

Nakon što je uzela u obzir sve savete, žena je uzvratila da ukoliko bi se njeni planovi ikada ostvarili, promenila bi poziciju na poslu, u pokušaju da izbegne bilo kakvu smetnju.

- Ne želim da flertujem, pa zato tražim savet kako da budem suptilna. Ne želim da napravim potez, želim da on povuče potez. I naravno, ne bih pokušavala da uspostavim vezu sa tim disbalansom moći. Ako se ispostsavi da se sviđamo jedno drugom, definitivno ću promeniti menadžere - zaključila je ona.

Šta bi vi uradili u ovoj situaciji? 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta biste pre izabrale - savršenog muškarca ili milion evra?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle