• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bila je špijun u "CIA", a od partnera je morala strogo to da krije: Sada otkriva kako je prikrivala istinu

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Morala je službi da dostavi sve informacije o partneru

  • 0

Britani Batler Džening radila je kao špijun za Centralnu obaveštajnu agenciju SAD-a, poznatiju kao "CIA". Posao o kom smo mnogoslušali i gledali na filmovima. Kako smo i mogli da pretpostavimo, posao špijuna treba ostati u tajnosti i veoma se poštuju pravila širenja informacija, čak i u bliskom krugu ljudi. Britani u svojoj knjizi govori upravo o svom dvostrukom životu, ali i na društvenim mrežama, gde odgovara često na pitanja svojih pratilaca.

Pored svojih komentara na filmove o špijunima i pitanja o poslu, jedno pitanje koje se istaklo jeste i pitanje o njenom ljubavnom životu dok ima ovu tajanstvenu profesiju. Upitali su je kada je trenutak kad sme da otkrije partneru da je špijun i šta govori potencijalnim partnerima kada je upitaju za posao.

- Devet godina sam radila kao špijun za "CIA"-u, ali kada je ljubavni život u pitanju, vrlo je zanimljiv proces. Nije toliko teško kriti posao prvih nekoliko nedelja. U ranim fazama, generalno sam držala opis svog posla nejasnim, pominjući da sam konsultant u Vladi. Detalji postaju konkretniji samo kada je to bilo apsolutno neophodno. Istinu o mojoj povezanosti sa "CIA"-om sam otkrivala tek kada je to bilo neizbežno. Uglavnom, samo je moj muž bio upoznat sa tim informacijama kada je naš odnos dostigao značajan nivo poverenja i posvećenosti - navodi ona.

U nedavnom snimku ispričala je priču o bivšem dečku, koji nije bio američki državljanin, već je bio iz Meksika. "CIA" je zahtevala od Britani da im prosledi njegove detalje, kako bi mogla da izvrši detaljnu proveru i uvere se da ne predstavlja nikakvu pretnju.

@formerspy1 Replying to @M ♬ original sound - Brittany C Butler

- Nije bilo toliko teško, koliko sam mislila da će biti. Rekla sam i njemu da radim za Vladu. Tražili su mi da predam sve informacije: od imena i prezimena, datuma rođenja do svih ličnih informacija koje uspem da saznam - priseća se ona, piše "NYPost".

Tek 2008. godine njen ljubavni život se promenio: upoznala je svog sadašnjeg muža, Meta. Otkrila mu je svoj pravi posao tek nakon otprilike četiri meseca zabavljanja.

- Njemu je to bilo neverovatno intrigantno. Kada sam ga pitala, rekao je da misli da je to seksi i misteriozno. S obzirom na njegovu pozadinu kao lobiste, bio je upoznat sa ljudima u obaveštajnoj i odbrambenoj zajednici, tako da mu to nije bilo sasvim strano - govori Britani.

Takođe, navela je da o svom poslu sa svojim bližnjima govori skoro kao i svi drugi ljudi. Ne otkriva nikakve projekte u kojima jeste ili nije, niti zadatke i obaveze, već su tu i normalni "nesporazumi" među ljudima koji se dešavaju na svakom poslu, pa tako govori često o svojoj komunikaciji sa drugima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta biste pre izabrale - savršenog muškarca ili milion evra?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle