• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Počelo venčanje sina indijskog tajkuna Ambanija: Kim Kardašijan među gostima na glavnom venčanju u Mumbaju

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Četvorodnevna svadbena ekstravaganca je poslednja stanica u nizu raskošnih zabava koje porodica organizuje još od marta

  • 0
Anant Ambani venčanje Foto: SUJIT JAISWAL / AFP / Profimedia

Posle nekoliko meseci slavlja, u indijskom gradu Mumbaju konačno je u toku ceremonija venčanja sina najbogatijeg čoveka Azije. Anant Ambani, sin predsednika kompanije "Reliance Industries" Mukeša Ambanija i majke Nite Ambani, venčava se sa Radhiku Merčant, ćerkom farmaceutskih tajkuna Virena i Šaile Merčant.

Četvorodnevna svadbena ekstravaganca je poslednja stanica u nizu raskošnih zabava koje porodica organizuje još od marta.

Mladoženja je danas krenuo iz svoje rezidencije u luksuznom crvenom automobilu prekrivenom nizom belog cveća, dok su veseli gosti plesali oko njega. Kolona automobila sa članovima porodice pratila ga je uz muziku i klicanje. Velika povorka, poznata kao baraat, kulminirala je na mestu venčanja - kongresnom centru u vlasništvu Ambanijevih. Tamo se porodica okupila na još jednoj rundi pevanja i plesa zajedno sa nekoliko bolivudskih zvezda.

Među svatovima primećene su rijaliti zvezda Kim Kardašijan. Slike i video snimci Kim Kardašijan, koja je u gradu sa svojom sestrom Kloe Kardašijan, široko se dele na internetu. Izveštaji kažu da su sestre dovele tim stilista, uključujući slavnog frizera Krisa Epltona, zajedno sa grupom producenata kako bi zabeležili svaki detalj njihovog putovanja.

U sviti je viđen i bivši britanski premijer Toni Bler. U masi su viđeni i američki rvač i glumac Džon Cena, koji je viđen kako grli i čestita rođacima domaćina.

Društvene mreže su prepune novosti o venčanju, a ljudi iz minuta po minut dele detalje o bolivudskim zvezdama i slavnim ličnostima koje dolaze da učestvuju u svečanostima.

Viđena glumica Prijanka Čopra kako pozira i pleše sa svojim suprugom pevačem Nikom Džonasom, prenosi BBC.

Svečana ceremonija na kojoj će gosti blagosloviti mladence održaće se u subotu, nakon čega će uslediti velika zabava na kojoj će, prema nepotvrđenim izveštajima, verovatno nastupiti pop zvezde Drejk, Lana Del Rej i Adel. U predhodnim mesecima raskošnih proslava već su obeležili nastupe pop zvezda poput Rijane i Džastina Bibera.

Međutim, ovolika gungula takođe je dovela i do negativnih reakcija jer su se stanovnici gradova žalili na gužve u saobraćaju, dok su drugi doveli u pitanje razmetljivo pokazivanje bogatstva na proslavama koje se naizgled nikada ne završavaju.

Mukeš Ambani (66) je trenutno 10. najbogatiji čovek na svetu sa neto vrednošću od 115 milijardi dolara, prema Forbsu. Reliance Industries, koji je osnovao njegov otac 1966. godine, je ogroman konglomerat koji posluje u sektorima u rasponu od nafte i maloprodaje, do finansijskih usluga i telekomunikacija.

Anant Ambani je najmlađi od njegovo troje dece, koji su svi u odboru Reliance Industries. Ovaj 29-godišnjak je uključen u Reliance energetske poslove i član je odbora Reliance Foundation.

Svadbeno veselje počelo je u martu kada je porodica održala trodnevnu zabavu pre venčanja u svojoj matičnoj državi Gudžarat. Među 1.200 gostiju koji su prisustvovali proslavi bili su međunarodne poznate ličnosti, političari i članovi poslovnog sveta – uključujući Mete Marka Zakerberga i Majkrosoftovog Bila Gejtsa.

Žurka je počela nastupom Rijane prve večeri.

Diljit Dosanjh, prva pandžapska pevačica koja je nastupila na Koačeli, izašla je na scenu druge večeri, dok je reper Akon zatvorio emisiju poslednjeg dana proslave.

U junu su Ambanijevi organizovali još jednu proslavu pred venčanje, ovog puta, luksuzno krstarenje od Italije do Francuske. Za 800 gostiju, među kojima su i bolivudske zvezde i igrači kriketa, nastupili su Bekstrit Bojsi, Kejti Peri i Pitbul.

Zatim je usledila poslednja runda proslave, koja je počela ranije ove nedelje kada je Biber sleteo u Mumbaj.

Novac je takođe dat na izgradnju 14 hramova unutar velikog kompleksa u Džamnagaru kako bi se prikazalo indijsko kulturno nasleđe i obezbedila pozadina za venčanje. U okviru proslave, Ambanijevi su organizovali i masovno venčanje za 50 siromašnih parova. U sredu je porodica bila domaćin bhandare - društvene gozbe za ugrožene ljude.

Ambanijevi nisu otkrili koliko ih košta ovo venčanje, ali planeri venčanja procenjuju da su već potrošili između 11 milijardi i 13 milijardi rupija (132 do 156 miliona dolara). Pričalo se da je Rijana plaćena 7 miliona dolara  za svoj nastup, dok je predložena cifra za Bibera 10 miliona dolara.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pitali smo građane koja pesma najbolje opisuje njihov ljubavni život: "Kupi mi majko top"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle