• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog ćerkine zaljubljenosti u polubrata, majka je otkrila da njen donor ima više od 500 dece širom sveta

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čula se sa ostalim roditeljima i pokušavala da ga zaustave. Ipak, on želi da ima "rekord u doniranju genetskog materijala"

  • 0
Žena plače, suze, tužna žena depresija Foto: Ilustracija/Shutterstock

Nikoleta je majka devojčice koju je dobila zahvaljujući donaciji genetskog materijala.

Džonatan Mejer je bloger i muzičar iz Holandije, koji joj je donirao svoju spermu, ali se ispostavilo da nije jedino njoj. U novom dokumentarcu na "Netfliksu", Nikoleta je opisala kako je shvatila da je njena ćerka samo jedno od više od 500 dece, čiji je biološki otac uptavo Džonatan.

Džonatan je putovao svetom - navodno u nadi da će postati otac "rekordnog" broja dece svojim donacijama. Rekao je stotinama ćena da će "samo pet majki imati njegovu donaciju", što se ispostavilo kao velika neistina.

- Organizovali smo dan braće i sestara, kada smo shvatili šta je istina. Moja ćerka se upoznala sa mnogo svoje braće, ali je problem nastao kada joj se jedan dopao. Imali su iste interese, isti humor, iste hobije... baš su se povezali. Počela je da mi govori kako joj se dopada, iako sam ja rekla da je to zabranjeno jer joj je polubrat. Ali, ona je tad imala 10 ili 11 godina i bila je ubeđena da se zaljubila - navodi Nikoleta.

majka i cerka Foto: Shutterstock

Ubrzo, ona je upitala Džonatana koliko dece ima od doniranja, jer ne želi da njeno dete bude "samo broj". Međutim, on je vešto izbegavao da odgovori.

Svim drugim mamama davao je različite odgovore, govoreći nekima 25, a drugima i 200. No, pravi broj je zasigurno veći. Roditelji su se okupili i proveravali podatke po klinikama od Rusije sve do Meksika i saznali da je njegova opsesija dostigla maksimalni broj dozvoljenih donacija. Mnoge majke tražile su od njega da prestanu, ali on to nije učinio.

- To je veliki problem. Što je više dece, veća je šansa za incestom - naveli su roditelji, prenosi "Mirror". Otkriveno je i da Džonatan svakog meseca posećuje određenu kliniku u Danskoj, gde ostavlja barem 120 uzoraka odjednom.

- Oni to nazivaju "Luk i Leja kompleks" zbog filma "Ratovi zvezda". Deca koja nisu odrasla zajedno češće mogu biti privučena jedno drugom jer vide nešto poznato u licu svoje polubraće - objasnila je jedna od mama.

Mejer je više puta rekao Nikoleti da je "skoro potpuno prestao" sa doniranjem sperme, ali se zna da je nastavio i u privatnim aranžmanima i preko klinika za fertilitet širom sveta, uključujući i Veliku Britaniju. Odbijajući da se izvini za svoje postupke, rekao je za emisiju "Woman's Hour" na "BBC Radio 4":

- Ako želite ekskluzivnost, idete u kliniku, platite 10.000 evra i onda je vaš donor samo vaš.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Velika konferencija o VTO "Put do novog života", drugi panel

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle