• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto mlade zakopavaju kobasice u dvorištu veče pre venčanja: Interesantan običaj zastupljen i u Evropi

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mlade šalju podsetnik svim damama koje se uskoro venčavaju

  • 0

Uvek je interesantno čuti nove, nesvakidašnje običaje koji su zastupljeni širom sveta. No, običaji za venčanja kreću još danima pre samog važnog dana i zaista ih je nekada teško zapamtiti sve.

Što bi se reklo - uvek je tu ona jedna baka/tetka/ujna, koja zna barem jedan običaj više, koji počinje sa "valja se".

Ovoga puta, pažnju na društvenim mrežama privukle su mlade iz različitih zemalja, kako pokazuju da prate jedan interesantan običaj - zakopavanje kobasice veče pre svadbe.

Meg je kontent kreatorka, koja često snima venčanja koja organizuje, ali i kako teku pripreme, šta nose mladenci i trikove za dekoraciju. Ovoga puta, snimila je video koji je počela sa "Evo podsetnika da zakopate kobasicu noć pre vašeg venčanja" i dodala objašnjenje:

- Treba da odvrati kišu na dan venčanja. Srećom, uspelo je! - dodala je Meg u opisu video-klipa, koji je prikupio više od dva miliona pregleda.

@loveunfiltered_content It’s supposed to keep the rain away on your wedding day … Luckily, it worked! ☀️🕶️ Possibly one of the weirdest traditions out there, but planting a sausage in the ground the night before your wedding is meant to bring good weather! Worth a try I think 🩷🫶🏼 #weddingtraditions #bridetobe #weddingdress ♬ Set My Heart On Fire (I'm Alive x And The Beat Goes On) - Majestic & The Jammin Kid & Céline Dion

Iskreno, i da niste fan svih običaja, ovaj verujem da bi mnogi ipak primenili jer, ko želi kišni dan za venčanje?

Poput tradicije  - nešto staro, nešto novo, nešto pozajmljeno, nešto plavo u izboru venčanice  ili starog verovanja da je loša sreća ako se par sretne pre samog čina venčavanja ili pak traženje petla na dan venčanja,  - čin zakopavanja kobasice kako bi se odbranili od lošeg vremena je neobičan običaj koji se prenosi kroz decenije.

@elerianne Plant a sausage the night before your wedding for good weather ☀️ It deffo worked for me!! #wedding #plantasausage #sausage ♬ Supermodel (Couture Mix) - RuPaul

Ovo je takođe zastupljeno i u zemljama u Evropi, a ako vam još uvek nije poznato, očekujte da će vam uskoro iskakati na društvenim mrežama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Skidanje jabuke kakvo nikada niste videli: Mladoženja se popeo dizalicom, skinuo je bez pucanja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle