• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bila sam jedna od 12 žena saudijskog šeika milijardera: Zaključao bi me u sobu...

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Uživali su u zajedničkim večerama, a vodio ju je i na najluksuznije zabave

  • 0
Adnan i Džil Foto: Foto-kolaž: Wolfgang Kühn / United Archives / Profimedia / Instagram/@jill_dodd

Džil Dod (64) danas je uspešna poslovna žena i majka troje dece, a tokom 80-ih bila je jedna od mnogih devojaka u haremu saudijskog šeika i trgovca oružjem, Adnanana Kašogija.

Šeika je upoznala osamdesetih na jednoj zabavi u Parizu kada je imala 21 godinu, gde je radila kao model. On joj je prišao i zamolio je za ples, a ona nije znala s kim zapravo pleše već je to saznala tek kasnije. Nakon plesa seli su, a on joj je na ruci napisao "volim te" i to vlastitom krvlju.

Sve ovo Džil je napisala u svojim sirovim i inspirativnim memoarima, "Cena ljubavi: Hrabro putovanje za pronalaženje ljubavi". U 80-im, Džil Dod je odlučila da je njena karta za slobodu da bude vrhunski model. Opremljena ambicijom i radoznalošću, ona kreće na epsko putovanje u svet dekadencije i opasnosti pariske modne industrije. Neumorno radeći i slikajući se za pariske časopise, Džil izbegava naizgled beskrajne seksualne napade na zabavama svoje agencije. Njen život se dramatično okreće kada je njene avanture odvedu u Monte Karlo gde upoznaje ekscentričnog muškarca.

Ne znajući da je susret još jedan koji je namestila njena agencija, ona se ludo zaljubljuje u Adnana Kašogija, saudijskog milijardera.

Burna ljubav sa milijarderom

Saznala je da je oženjen i da već ima petoro dece, ali ima pravo na 11 žena "za zadovoljstvo". Ubrzo je Džil postala jedna od njih. Živela je u njegovim odajama u Saudijskoj Arabiji i čekala da dođe na red za seksualni odnos sa bogatašem.

Uživali su u zajedničkim večerama, a vodio ju je i na najluksuznije zabave.

- Zaključali bismo se u sobu i danima vodili ljubav. Jeli bismo, kuvar nam je donosio hranu, uzimali bismo kokain i spavali kada smo god želeli - prenosi njenu priču "Independent".

Dve godine provela je sa milijarderom nakon čega joj je on platio školarinu na jednom od najpoznatijih američkih fakulteta za dizajn. To joj je kasnije pomoglo pri pokretanju vlastitog modnog brenda "Roxy" koji je osnovala 1989.

Nakon nekog vremena, Džil je ipak odlučila da napusti harem i svoj je život potpuno promenila. Udala se i rodila troje dece.

- Nikad se nisam smatrala lakom ženom, a i dalje to ne mislim o sebi - kaže ona.

Njen ljubavnik, kontroverzni Adnan Kašogi, preminuo je nekoliko dana nakon objavljivanja njene knjige. Početkom osamdesetih, njegovo bogatstvo procenjivalo se na četiri milijarde dolara, a 1988. uhapšen je u Švajcarskoj, zbog prikrivanja sredstava. U zatvoru je proveo tri meseca.ž

Glamur joj je nedostajao kada ga je napustila

Džil je objasnila da tada nije imala ništa protiv toga da svog partnera deli s drugim ženama, a da joj je to tek kasnije sinulo kao problematično. Sumirajući sve što joj se događalo, zaključila je da je Adnan plaćao velike svote novca manekenskim agencijama kako bi sve te lepe, mlade žene dolazile na njegove zabave i imale odnose s njim ili njegovim prijateljima.

- Glamurozne dizajnerske haljine nisu bile luksuzna nego svakodnevna odeća. Jela sam obroke koje su samo za mene pripremali najpoznatiji svetski kuhari i putovala sam svojim privatnim avionom. Navikla sam se na to. Kada sam se našla u Los Angelesu bez Adnana, bila sam izgubljena. Želela sam imati luksuzne večere s prijateljima, ali oni nisu imali novca za to - prisetila se.

U svojoj knjizi, koju je objavila 2017. godine, na dan smrti Adnana Kašogija, Džil je otkrila da mu je bila verna dok su bili zajedno.

Milijarder se 1961. oženio 20-godišnjom Engleskinjom Sandrom Dali, koja je prešla u islam i uzela ime Soraja. Bili su u braku do 1974, a dobili su jednu kćerku i četiri sina.

Druga supruga bila mu je Italijanka Laura Bijankolini, koja je također prešla u islam i uzela ime Lamija. Upoznala ga je kad je imala 17 godina, a dobili su sina Alija. S njom je bio u braku sve do njene smrti.

Treća supruga bila mu je Šahpari Azam Zanganeh, s kojom je bio u braku do 2004. godine. Kašogi je preminuo u septembru 2017. kada je imao 81 godinu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Supruga ga usnimila na jahti, u društvu su poznatog bogataša: Vlade Divac podigao majicu, pa zaigrao

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle