• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je bila prva ljubav Bore Čorbe: 2 meseca od razvoda nađena je mrtva u stanu, on se oženio 26 godina mlađom

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa Draganom je dobio sina Borisa

  • 0
Riblja čorba bora djordjevic Foto: ATAImages

Legendarni roker, frontmen grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević, preminuo je danas, 4. septembra, u 72. godini.

Bora je preminuo u bolnici u Ljubljani, gde je bio smešten zbog ozbiljnih problema koje je imao sa plućima.

Kako je javnosti već poznato, ljubavni život Bore Đorđevića - Bore Čorbe - bio je veoma turbulentan. Dinamičan ljubavni put su obeležila ne samo tri braka, već i kontinuiran niz nezaboravnih ljubavnih priča

Bora je sa prvom suprugom Draganom bio u braku više od 30 godina. Sa njom je dobio sina Borisa, a kao svoje dete prihvatio je i Draganinu ćerku Tamaru iz prvog braka.

Draganu je Bora upoznao u srednjoškolskim danima, u Petoj beogradskoj gimnaziji, ali se između njih nije rodila ljubav na prvi pogled. Buntovni mladić tek pristigao iz Čačka bio je željan da šira javnost čuje za njegov talenat. Ljubav i vezivanje nisu bili u fokusu.

U vreme kada je 1980. Bora radio na albumu "Pokvarena mašta i prljave strasti" desio se sudbonosni susret. Dragana je  bila već bila udata, međutim, taj brak je doživeo krah. Kada je ponovo srela Boru, već je bila u fazi razvoda, a radila je dugo kao službenik "Beobanke".

Ubrzo su sevnule ljubavne varnice između Dragane i pevača, a par nije dugo čekao da stane pred oltar. Venčali su se na intimnoj ceremoniji, bez velikog svadbenog veselja.

Posvetio joj pesme

Dobro je poznato da je ova dama bila Borin nepresušni izvor inspiracije, te joj je posvetio brojne hitova. Legendarnu pesmu Riblje čorbe - "Avionu, slomiću ti ktila", napisao je u momentu kada Draganu ispratio na avion, nakon što ga je ona posetila na turneji.

Ipak, kraj njihovog braka odeležile su ne tako lepe okolnosti, pa je razvod neminovno došao 5. februara 2007. godine.

Bivša supruga muzičara dugi niz godina imala je problema sa alkoholom, a navodno i sa tim što je na Borino insistiranje svojevremeno dala otkaz na mestu državne službenice i tako ostala bez sopstvenih prihoda.

Zavoleo drugu

Molila ga je da se ne razvodi, da samo izađe iz stana, ali po svoj prilici on je želeo potpunu svoju slobodu i to iz razloga što je želeo ponovo da se oženi Aleksandrom Savić, arhitektom iz Čikaga.

Po pisanju tadašnjih medija, Dragana Đorđević, popila je veliku dozu alkohola i antidepresiva te je oko podneva 23. marta 2007. u zajedničkom stanu pronađeno njeno beživotno telo.

Iako su svi, počev od prijatelja, preko komšija pa sve do radnika u Hitnoj pomoći i policije znali da je Dragana imala puno problema, njena smrt proglašena je prirodnom. O samoubistvu niko govorio nije, ali su komšije nagoveštavale.

Pevač se nikada nije osvrtao na tu temu u domaćim medijima, samo je jednom imao opasku na konstataciju voditeljke da je Dragana izvršila samoubistvo:

- Nije izvršila samoubistvo, već je preterala sa lekovima - naglasio je tada kratko.

Iste godine upoznao je 26 godina mlađu Aleksandru Savić, sa kojom se venčao 2009. Iako se spekulisalo da je pevač zbog nje ostavio svoju prvu suprugu, Bora se nikada nije oglašavao tim povodom, a Aleksandra i on razveli su se posle četiri i po godine braka.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Đorđević: Miša je značio sve, Miša je bio duša benda

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle