• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deda iz Bosne išao na ljubavni sastanak: Devojka pitala za auto i penziju, nije joj bilo dobro od odgovora

E. O.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Hoće ona do mora i tu je lubav propala"

  • 1

Ranije su se mladi ljudi venčavali ranije, čak i pre nego što postanu punoletni, drugo je to vreme bilo. Tako se i ovaj deka, Ibrahim Velić (70) iz Bjelašnice, oženio samo sa 16 godina i sa izabranicom proživeo lepe godine. Dobili su decu, kasnije su dobili šestoro unučadi, a on je dočekao i praunuke - i to dvoje.

- Sećam se kako sam se oženio, taj dan je i ona bila na veselju, malo smo se gledali, bilo poselo i tako smo počeli da se zabavljamo. Dva puta sam je video i posle drugog puta sam je u kuću doveo - kaže deka Ibrahim, prenosi Alen Avdić.

Nije njemu bilo teško da u početku ide kod nje, u selo Lukomir čak tri sata daleko od njegovog sela i to peške, ali kako deka kaže, tad je bio mlad i plećat i ništa mu nije bilo teško.

Nažalost, pre 20 godina, Ibrahim je ostao bez svoje supruge, pa da ne bi bio sam, on je počeo da se druži da jednom gospođom u okviru većeg društva sa kojim je počeo da putuje širom Bosne i Hercegovine. Međutim, nedugo zatim ponovo je bio sam.

- Bilo je to pre četiri ili pet godina. Kaže meni jedan čovek, imam rođaku, što se ne upoznaš s njom. Uzmem ja broj, nađemo se i na kraju razgovora pita ona mene da li imam automobil. Rekao sam joj da imam, i to "cipelung". Ona nije znala šta je to, pa sam joj rekao da je stari model, a zapravo "cipelung" je značilo 'peške'. A onda me je pitala kolika mi je penzija. Tu sam je slagao i rekao da je oko 1000 maraka, a bila je oko 300-400 maraka - seća se sa osmehom na licu ovaj simpatični deka.

Ubrzo je ona nazvala tog rođaka kako bi se raspitala koji je to auto, i onda je saznala istinu - da Ibrahim nema auto i da ju je zafrkavao.

- Hoće ona da hoda, da voda, da izađe, da trkne do mora i tu je ljubav propala - kaže deka Ibrahim, dodajući da njega zanima budak i čuvanje goveda.

Deka Ibrahim je bio bravar i ceo život je radio u fabrici, dok je kasnije počeo da pravi i kapije od kovanog gvožđa. Danas, on živi u modernoj kući u rodnom mestu.

(Ona.rs/Alen Avdić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Svidela mu se devojka u vozu, pa je posred kabine organizovao romantičan dejt

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • Marina

    25. avgust 2024. | 19:31

    Potpuno je nejasna poenta teksta. Zar nije normalno da iskreno kaže sve o sebi, ili smatra da je dovoljno da se pojavi i da žena padne ničice pred njim i bezuslovno poželi da provede život tj njegovu starost sa njim u bedinovanju ???

    Podelite komentar