• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljubav Nebojše Glogovca i Mine počela je susretom u klubu: Kumovao im je njegov drug iz klase

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brak dva umetnika trajao je skoro dve decenije

  • 0
Mina i Nebojša Glogovac Foto-kolaž: Facebook/Mina Glogovac, Tanjug/Zoran Žestić

Kako je vreme proletelo, svedoči i skorašnja vest da se oženio sin Nebojše Glogovca, glumca čijih se uloga uvek rado prisetimo.

Nebojša je preminuo 2018. godine, ali njegove uloge i mudre misli koje nam je poklanjao ostale su zabeležene da ne zaboravimo na legendu srpskog glumišta.

O ljubavi je često govorio i isto tako često na svom primeru isticao važne pouke koje je želeo da prenese publici. Velika ljubav voljenog gluma bila je i Mina Glogovac, slikarka sa kojom je dobio dva sina, Miloša i Gavrila.

Mina Glogovac rođena je u Beogradu 1970. godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti, na Odseku primenjeno slikarstvo, a kasnije je i magistrirala. Autorka je više samostalnih izložbi, kao i realizator 18 stručnih samostalnih projekata uređenja enterijera i eksterijera reprezentativnih objekata u Srbiji i inostranstvu.

Kako su se upoznali Mina i Glogi?

Njihova priča počinje davne 1996. godine u beogradskom noćnom klubu "Zvezda". Ono što se činilo kao "još jedan izlazak" postao je rođendan njihove ljubavi.

Njihovo zabavljanje je za manje od godinu dana postalo ozbiljno i posle osam meseci rekli su sudbonosno "da" . Svedok njihove ljubavi bio je Nebojšin kolega iz klase, Vojin Ćetković. Dok je Glogovac u svojoj struci koristio umetnost emocija kroz reči, Mina je emocije preusmeravala na platno. I tako, dvema umetničkim dušama su mnogi pozavideli na skladnom braku.

Nakon 18 godina došlo je do prezasićenja i odlučili su da je najbolje da se raziđu i da svako krene svojim putem. Ostali su u bliskim prijateljskim odnosima do kraja Nebojšinog života, iako je nakon nje bio u drugim vezama i braku.

(Ona.rs/Story.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Raša Andrić: Film "Munje opet" posvetili smo Nebojši Glogovcu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle