• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uhvatila je dečka kako je vara sa njenom mamom, ali reči terapeuta je doživela kao još veću izdaju

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta bi vi uradili na njenom mestu?

  • 0
Majka i ćerka ljute angry aged mother and daughter foto: Shutterstock

Jedna žena je ispričala kako je ostala slomljenog srca nakon što je otkrila neviđenu prevaru veoma bliskih osoba. Naime, njena majka spavala je sa njenim dečkom. Ali, kako sada tvrdi, to u ovom trenutku i nije najgore što joj se desilo, jer, kako kaže, da stvar bude još gora, njen terapeut je sada podstiče da im oprosti - insistirajući na tome da je njen stav prema situaciju "previše krut".

- Pre dva meseca sam saznala da je moja mama spavala sa mojim dečkom oko godinu dana tokom pandemije. Neću da ulazim u detalje, ali daću kratku verziju: neko mi je rekao, i kako nisam mogla da verujem, pitala sam mamu, skoro iz šale, a ona je odmah pukla u suzama i priznala - ispričala je ova anonima žena na populanom forumu "Reddit", a prenosi "Mirror".

Potrešena povukla se čitav mesec u izolaciju nakon što je saznala srceparajuću istinu – ali nije uspela da prevaziđe izdaju bez pomoći. Njen prijatelj joj je predložio da pohađa časove onlajn terapije - nakon čega joj je bilo malo lakše i uspela je da napreduje.

- Razgovarali smo mnogo o mojim osećanjima i o tome kako da ponovo počnem da živim. Uvek sam bila skeptična po pitanju terapije i psihologije uopšte, ali moj terapeut mi je zaista mnogo pomogao, pa sam posle nekog vremena odlučila da idem i lično na terapiju - ispričala je.

Slomljeno srce, raskid Foto: Shutterstock

Ali prilikom nedavne posete, njen terapeut je rekao nešto što ju je ostavilo bez teksta.

- Dvadeset minuta nakon terapije, pitao me je da li razmišljam da im oprostim za ono što su uradili. Bila sam zapanjena i rekla mu apsolutno ne. On je moj odgovor označio kao "suviše rigidan" i pozvao me da se preispitam kada mi se "bol smanji" - ispričala je i dodala: - Ostala sam bez reči. Skoro sam se osećao izdanom. Ali iznad svega, osećala sam se dvostruko zbunjenijim.

Potom se obratila forumašima za savet.

- Šta treba da radim ovde? Da li je do mene ili je njegov odgovor bio potpuno lud? Mislim, da li uopšte da idem na sledeću sesiju? Kako, zaboga, preboliš nešto što je tako neverovatno bolno?

Komentarišući njenu objavu, korisnici su joj savetovali da promeni terapeuta.

- Otpusti ga. Njegov odgovor je bio neprofesionalan i neprihvatljiv - primetio je jedan forumaš a drugi dodao: - Ne mogu da zamislim veću izdaju od tvoje sopstvene majke koja spava sa tvojim partnerom. Mislim da to nije nešto što bih mogao da oprostim. Tvoj terapeut je kreten. Jedva da ljudsko biće, a ne terapeut koji bi trebalo da bude svestan traume... Ne znam da li se to može prijaviti, ali trebalo bi da može.

A neki nisu bili tako "ljubazni" sa rečima.

- Ili je i on sam varalica ili je totalni idiot. Šta god da je, našla bih novog terapeuta - posavetovala ju je jedna žena.

Šta bi vi uradili?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pitali smo građane koja pesma najbolje opisuje njihov ljubavni život: "Kupi mi majko top"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle