• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Bila je jedina žena koju je Fredi Merkjuri voleo: I posle 33 godine, jedino ona zna gde je njegov grob

J. V.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Merkjuri je preminuo usled komplikacija prouzrokovanih virusom HIV-a, 24. novembra 1991. godine, u 45. godini, a jedina osoba koja zna gde se nalazi njegov pepeo je bivša verenica Meri Ostin, kojoj je ostavio i kuću u londonskom kvartu Kensington

  • 0
Meri Ostin i Fredi Merkjuri Foto: Andre Csillag / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čuveni muzičar koji je svojim sjajnim pevanjem, harizmom i hitovima osvojio planetu, rođen je na današnji dan 5. septembra 1946. godine.

Fredi Merkjuri rođen je u današnjoj Tanzaniji u porodici Parsija koji su pripadali zoroastrizmu, detinjstvo je proveo u Indiji, a potom se seli u Englesku 1964. godine. Od malih nogu pokazivao je interesovanje za muziku, ali tek kada je upoznao Brajana Maja i Rodžera Tajlora, buduće članove grupe "Queen", počinje njegova prava muzička karijera.

Grupa Queen je formirana 1970. godine i ubrzo je postala jedna od najpoznatijih rok grupa na svetu. Fredi je bio glavni pevač i autor mnogih hitova. Njegov raspon glasa i sposobnost da kombinuje različite muzičke stilove učinili su ga jedinstvenim u svetu muzike.

Fredi Merkjuri nastupa na koncert Live Aid 13. jula Foto: Profimedia/Alamy

Sa grupom "Queen" snimio je 18 albuma, a mnogi hitovi koji je otpevao se i dan danas rado slušaju. Skupljao je poštanske marke, bio je ljubitelj mačaka, a voleo je i da se zabavi.

Iako je na sceni bio izuzetno otvoren i izražajan, Fredi je privatno bio povučeniji i retko je govorio o svom ličnom životu. Bio je poznat po svom hedonističkom načinu života, ali je uvek uspevao da održi fokus na muzici.

Ovaj ljubitelj dobrog provoda, pisalo se takođe, stigao je i sa princezom Dajanom jednom prilikom da izađe u provod. Maskirani, obilazili bi klubove neometano i do kasno u noć - Ledi Di je bila očarana naručivanjem pića sa šanka, kao sav običan svet.

Najveću tajnu poverio Meri Ostin, ženi koju je voleo do groba

Nažalost, muzičar je preminuo od bronhitisa koji je bio prouzrokovan AIDS-om. Samo 24 časa pred smrt objavio je da je HIV pozitivan.

Merkjuri je preminuo usled komplikacija prouzrokovanih virusom HIV-a, 24. novembra 1991. godine, u 45. godini, a jedina osoba koja zna gde se nalazi njegov pepeo je bivša verenica Meri Ostin, kojoj je ostavio i kuću u londonskom kvartu Kensington.

Meri je bila njegova "žena", ljubav iz mlađih dana. Pored svih muškaraca sa kojima je spavao, nju nikad nije prestao da voli. Bila mu je verenica sve dok nije smogao snage i njoj prvoj rekao da je gej.

Meri Ostin Foto: Alan Davidson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Posle šest godina njihove veze tokom kojih ju je zaprosio, a zatim objavio da je gej, počeo je da menja partnere i živi poročno, ali njegova ljubav prema Meri nikad nije prestala.

Kaže da joj je jednom rekao da ga svi ljubavnici pitaju zašto ne mogu da zamene njeno mesto, a on im je odgovarao "zato što nju niko ne može da zameni".

"Jedini prijatelj kojeg imam je Meri. Ne treba mi niko više", govorio je Fredi.

Ona je navela da Fredija nikada nije izdala dok je bio živ.

"I neću ga izdati ni sada", poručila je Meri.

Kada je Fredi umro, ona je zapala u krizu, a ubrzo se suočila s velikom ljubomorom, jer je upravo njoj Fredi ostavio svu svoju imovinu.

Tajna Fredijevog groba

Fredi nije želeo da iko zna gde se nalazi njegova urna s pepelom, kako njegov grob ne bi bio oskrnavljen. Naime, plašio se da će zbog njegovog seksualnog opredeljenja njegov spomenik biti meta napada neistomišljenjika.

U svom testamentu napisao je da se upravo Ostinova pobrine za pepeo i da ne nikada ne otkrije šta se desilo sa urnom, odnosno gde se ona nalazi. I pored silnih pritisaka, Meri je ovaj zadatak ispunila.

Meri je opravdala Fredijevo poverenje, te tu tajnu ni do danas nije otkrila ni njegovim roditeljima, ali ni njegovom životnom partneru Džimiju Hatonu.

Njihova ljubav je bila prava - ona mu nije nije služila samo kao paravan da sakrije svoju seksualnost. On je Meri testamentom ostavio polovinu svog bogatstva i vilu u Kensingtonu vrednu 25 miliona funti.

Njegova radna soba ostala je ista kao kad je bio živ: u njoj je veliki klavir, na kojem je napisao neke od svojih najvećih hitova, uključujući i “Bohemian Rhapsody”.

"Gde god se okrenem sve me podseća na njega. Čujem neku posebnu pesmu i preplave me emocije. Dvadeset godina smo živeli pod istim krovom", ispričala je Meri i dodala da je Fredi bio veoma zabavan, i da je bio ozbiljan samo kada je radio na pesmama.

Kako je film o životu jednog od najboljih pevača svih vremena Frediju Merkjuriju "Bohemian raphsody", ugledao svetlost dana, tako se javnost ponovo zainteresovala da sazna ko je jedina žena sa kojom je frontmen grupe "Queen" bio, a koja jedina zna gde se nalazi urna sa njegovim pepelom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Volimo njihove filmove, muziku... Poznati koji su su izgubili bitku sa HIV-om

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle