• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Muškarci potpuno gube glavu za ženama koje imaju samo ovu jednu karakteristiku: Da li je posedujete?

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Poznati ruski psiholog istakao je suštinu, ali i veliki problem današnjice. Fizički izgled u potpunosti je u senku bacio ono bitnije - dušu i um, ali postoji trenutak kada to oba pola počinju da shvataju

  • 1
Žena, lepa žena, zamišljena žena Foto: Pixabay

Iako svako u svojoj glavi poseduje ideje o tome šta žele da poseduje njihov idealan emotivni partner, onda kada sve na listi bude čekirano kvačicom, a ipak ne osećamo da je "to-to", zapitamo se gde je zakočilo. I ne, ne postoji jedinstvena formula koja će vam pomoći da se zaljubite u nekog, jer ne može se svima ugoditi.

Tipove žena na skali privlačnosti kod muškaraca, često delimo na - ozbiljne tamnkose, zabavne plavuše i strastvene crvenokose, ali - šta će biti onda kada vam um "zaludi" ona koja vam nije prva "na listi privlačnosti"? To je upravo zato što oči nekada traže jedno i mozak misli da je to upravo ono što želi - ali duša zna šta joj prija.

Zato nekada i kada se sve ispuni po kriterijumima veza ne uspe. I, iako je to možda osvešćivanje muškaraca, na žene se takođe odrazi. Tada žena počinje da razmišlja šta tačno nije u redu sa njom. Odgovor na ovo pitanje daje poznati psiholog, Mihail Labkovski. Stručnjak je uveren da ni najspektakularnija, najseksipilnija, eruditnija i šarmantna devojka neće moći da privuče i zadrži pažnju muškarca koji joj se dopada ako nema jedan kvalitet.

Tajna ženske privlačnosti, prema Labkovskom, leži u samopoštovanju i samoljublju.

- Neke devojke – a ima ih čak i među mojom publikom – čvrsto veruju da da bi se muškarac zaljubio, morate da nosite štikle 24 sata nedeljno i kratke suknje, i, naravno, da nosite svetliju šminku. Ne pada im na pamet da muškarce koji sebe poštuju privlače nešto sasvim drugo, naime, žene koje poštuju samo sebe - piše psiholog na svom Telegram kanalu, a prenosi "kiz.ru".

Žena koja teži da zadovolji standarde društva ili ukuse određenog muškarca nikada neće privući njegovu pažnju. Takvi pojedinci, po pravilu, slušaju mišljenje svojih roditelja, prijatelja, poznanika, ali nemaju svoje. Zato se žrtvuju da bi ugodili drugima, ali ne i sebi.

- Spremna je da se sagne unazad da bi se "uklopila": iscrpljuje se dijetama, trči kod kozmetičara, nadograđuje kosu, ubrizgava sebi sve što je moguće, pa čak ide i pod nož plastičnog hirurga - komentariše Labkovski mehanizam ponašanja takvih žena.

Stručnjak je siguran: oni koji ne poštuju i ne vole sebe, ne treba da računaju na ozbiljnu vezu. Najverovatnije će zaista moći da privuku pažnju skoro svakog muškarca uz pomoć impresivnog izgleda, svetle šminke i savršeno odabrane slike. Ali ispostavilo se da su takve romanse kratkotrajne - muškarac vodi svoju novu saputnicu na nekoliko sastanaka, zatim nudi seks, a zatim odlazi u potragu za novom lepoticom.

Ovako napuštena žena počinje da traži mane u sebi, neminovno ih pronalazi i ponovo odlazi kod kozmetičara ili u kupovinu. Međutim, ni stečena nova stvar, ni naredna intervencija lepote neće pomoći da se pronađe ono što će dostojnog izabranika zaista držati blizu.

- Da biste postali žena za kojom će muškarci "lomiti vrat" i "gubiti glave", potrebno je da naučite da se divite sebi, a zatim da očekujete divljenje od drugih. Ni to: ako zaista volite sebe, neće vam biti svejedno da li vas drugi vole ili ne - zaključuje Mihail Labkovski.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Sve bih uradio zbog ljubavi": Pitali smo sugrađane da li bi promenili veru zbog ljubavi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • Перагеније

    30. septembar 2024. | 22:08

    Човек се исповеда.

    Podelite komentar