• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jasmina došla da zakaže venčanje, a onda prebledela: Ostao samo jedan datum koji niko neće

N. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0
Mlada, venčanica, venčanje Foto: Shutterstock

Svi mladenci žele da njihovo venčanje bude posebno i savršeno, a datum kada svoju ljubav krunišu ostaje zauvek urezan u njihovim životima. Žele da od tada sve ide nabolje. Svi koji su prošli organizaciju venčanja znaju koliko je težak odabir datuma, ali čak ni datum koji prema verovanju "donosi nesreću" Jasminu i njenog supruga nije sčprečio da organizuju proslavu, a prema svemu sudeći doneo im je sreću jer su već sedmu godinu u braku.

Zagrepčanka Jasmina je pre sedam godina s tadašnjim verenikom krenula u planiranje venčanja, a dogovor je bio da žele neki datum u jesen kako bi izbegli nesnosne letnje vrućine. Termin je bio dogovoren s vlasnikom jednog popularnog zagrebačkog restorana, te su zajedno s njim krenuli da gledaju kalendar.

"To je bilo rano proleće, rekli smo mu da želimo jesen, najkasnije do polovine oktobra, no on je samo odmahivao glavom i pokazivao nam kalendar, odnosno precrtane datume koji su značili da je termin rezervisan. ‘Imam vam samo ovaj, ali ga svi nekako izbegavaju,’ rekao je i pokazao nam hemijskom na 13.10. Bez puno razmišljanja rekli smo gotovo u isti glas da može, a on je tiho rekao, 'Ali to je petak 13.'”, ispričala je Jasmina za portal " Zagreb.info."

S lakoćom su rezervisali bend, cvećaru, fotografa i crkvu jer je taj datum uglavnom bio slobodan.

"Svi su se zgražavali zbog datuma"

“Nisam ni sanjala kako će nam organizacija venčanja proći glatko, bez imalo stresa,” rekla je Jasmina.

Ono što nije očekivala bila je reakcija rodbine i prijatelja.

"Svi su se zgražavali, kao da smo napravili zločin, a ne organizovali svadbu. Kad smo pozivali ljude, naslušali smo se takvih gluposti, od toga da smo si navukli nesreću u startu, da je to vražji datum pa da niko normalan ne pravi svadbu na taj dan. A nama je baš bilo super, sve je prošlo tako spontano, baš kao i ono što je usledilo i što živimo evo već sedmu godinu zaredom," zaključila je ona na kraju.

(Telegraf.rs/Zagreb.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Astrološke prognoze za oktobar 2024. Aleksandre Bjeljac

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle