• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ona je bila Tošetova najveća ljubav, a nakon smrti mnogi su to osporavali: Menadžerka ga okretala protiv nje

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bivšu makedonsku rukometašicu Andrijanu Budimir svi pamte po emotivnoj vezi sa pevačem Tošetom Proeskim, koji je 16. oktobra 2007. poginuo u saobraćajnoj nesreći

  • 0
Toše i Andrijana Foto-kolaž: MNPress / Profimedia/STRINGER

Danas se navršava tačno 17 godina od smrti voljenog muzičara i neponovljivog talenta, makedonskog pevača Tošeta Proeskog. On je tragično izgubio život u 27. godini usled saobraćajne nesreći na autoputu kod Nove Gradiške. 16. oktobra 2007. godine.

Toše je bio jedinstven, njegov glas je milovao sva čula, a u životu se ponašao isto kao i u poslu, sa velikom ljubavi i velikim žarom - bio je veliki filantrop i dobrotvor, a njegovi kolege sa estrade do danas nisu prebolele njegovu smrt.

Tog 16. oktobra plakala je cela bivša Jugoslavija, s obzirom na to koliko je pevač bio voljen i popularan u svih šest republika. Najveću tugu i žal, osim porodice, osetila je i rukometašica Andrijana Budimir, njegova velika ljubav i dugogodišnja devojka.

Bivšu makedonsku rukometašicu Andrijanu Budimir svi pamte po emotivnoj vezi sa pevačem Tošetom Proeskim, koji je 16. oktobra 2007. poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Nekadašnja rukometašica i pevač bili su zajedno sve do kobne nesreće. Živeli su u njegovoj prelepoj vili, u naselju Zlokućani, gde su planirali i venčanje i proširenje porodice. Vreme nije bilo na njihovoj strani. Toše Proeski je poginuo na autoputu u Hrvatskoj, a poslednja poruka koju je poslao bila je upućena upravo Andrijani i glasila je:

- Princezo moja jedina, lepo mi pajki, pa ću te čuvati u snu. Sve ima smisla otkad si ponovo u mom životu. Volim te.

Kako je jednom prilikom sama ispričala, Andrijani je lekar zabranio da posećuje grob svog pokojnog momka, jer je to uticalo veoma loše na njeno zdravlje.

- Nekad mi je Toše nosio bele ruže, moje omiljeno cveće. Sad ih ja nosim njemu na grob. Doktor mi je zabranio da idem u Kruševo jer svaki put nakon što odem na Tošetov grob završim u bolnici - kazala je ona.

Istorija veze sa Tošetom

Bliski prijatelji pokojnog pevača govorili su da je imao samo jednu veliku ljubav, ovu lepu plavušu.

Toše je sa njom, sa prekidima, proveo nekoliko godina u vezi.

Vezu su započeli 2001. godine, ali je tome došao kraj nakon tri godine. Obnovili su vezu 2007., kad su počeli i da žive zajedno. Iste godine, tačnije 16. oktobra, Toše je izgubio život u nesreći.

Toše ju je navodno planirao zaprositi, ali su menadžeri rekli kako je to "loše za njegovu karijeru".

Andrijana se tada još uvek bavila profesionalnim rukometom, ali je karijeru prekinula.

Problemi sa Tošetovom porodicom i menadžekom

Nakon sahrane, ona je naišla na probleme sa pevačevom porodicom. Naime, Tošetov zet joj je zabranio da ulazi u njihovu kuću kako ne bi došla u posed pevačevih albuma na engleskom i tako se obogatila. Pored ovoga, Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović tvrdila je da oni uopšte nisu bili u vezi.

- Nikada nisam razumela njene posesivne reakcije. Na promociji njegovog albuma uveravala ga je da sam svojim dolaskom sve upropastila. Jednom sam ga nazvala i ona se javila. Tražila sam njega, a ona je odgovorila da on i ja ne možemo biti zajedno. Rekla sam mu da ću se povući ako želi, no on se nije mogao odlučiti. Rekao mi je tada da je postala nepodnošljiva - rekla je jednom Andrijana.

Odlučila je podići tužbu zbog svih Ljiljaninih tvrdnji i dobila je spor. Na sudu je uspešno dokazala da je bila u vezi s pevačem, priloživši oko 200 SMS poruka koje su razmenili.

- Ta je žena uništila moj život i ugled pa se ljudi, kad me vide na ulici, pitaju jesam li ja stvarno bila s njim ili nisam. Tužila sam je da pokažem da laže, a ne zbog novca - rekla je Andrijana koja je bila vrhunska sportistkinja i jedno vreme je igrala za koprivničku Podravku.

Danas živi srećnim porodičnim životom

Godinama je tugovala zbog gubitka svoje ljubavi, ali sreća joj je pokucala na vrata i pre šest godina udala se za skopskog ugostitelja Johana s kojim ima četvorogodišnjeg sina Maksima.

Andrijana je ostala u svetu sporta, osnovala je školu rukometa. Trener je ženske ekipe RK Skoplje, sudeći po objavama na "Instagramu".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Toše Proeski je izbačen sa jednog takmičenja na samom početku karijere

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle