• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta znači sanjati uši: Bizarni snovi kriju posebnu simboliku

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osobu koja sanja uši povezuju sa sluhom, ogovaranjem, intuicijom, buđenjem

  • 0
uvo, uho, gluvoća, gubitak sluha Foto: Pixabay.com

Uši, koliko god bile naš, neophodan organ, koliko god ih dodirivali i gledali svakoga dana, u snovima uvek izgledaju bizarno, unose začuđenost.

Uši su veoma simbolične u našim snovima, osobu koja sanja povezuju sa sluhom, ogovaranjem, intuicijom, buđenjem.

U zavisnosti od konteksta vašeg sna, shvatićete da li uho ima pozitivnu ili negativnu konotaciju. Ono što ste interno apsorbovali u svojoj prošlosti ostaje vam nesvesno do sada, piše "Dreamdictionary.org".

Značenje sna o uhu

Da li znate zašto je Buda prikazan sa velikim ušima? Nije zato što su mu uši bile deformisane, već je to odražavalo mudrost i saosećanje. Takođe je imao sposobnost da čuje zvukove sveta, da čuje krikove svih živih bića i da odgovori na njih.

Pošto nam snovi dostavljaju poruke koje su metaforički kodirane, možemo protumačiti uši kao ogledalo kako otvaramo naše „uši uma“ i šta utiče na nas kada nam je to čulo zatvoreno.

Vaš san želi da priznate da ovo nije samo čulni organ, već ono što čujete može izobličiti ceo vaš um, telo i dušu.

uvo, uho, gluvoća, gubitak sluha Foto: Pixabay.com

San o krvarenju iz ušiju ili infekciji ukazuje na nedostatak ravnoteže, gubitak vitalnosti/energije i negativnu apsorpciju u našem životu.

Ako vam se buši uvo, sanjate o minđušama.

Kakva su još značenja sna o ušima?

Uklanjanje ušnog voska u snovima

Uznemirujuće i slikovito izvlačenje ušnog voska iz uha u snu, zapravo se smatra pozitivnim znakom. Metaforički rečeno, uklanjate blokadu ili nagomilavanje prethodne negativne apsorpcije.

Čupanje ušiju

Ovo može biti još jedan simbol koji sadrži pozitivnu poruku.U suštini, pokušavate da izbacite nešto iz svog uma, ono što ste možda naučili u prošlosti moglo je da utiče na vas mentalno. Ovo su stvari koje ste možda čuli, a koje su nažalost promenile vašu percepciju života. To može biti bilo šta od rasizma, neznanja, negativnih misaonih obrazaca, predrasuda i tako dalje…

uho, pirsing, mindjusa Foto: Shutterstock

Intuitivno

Pošto snovi vole da koriste jednu sliku da predstavljaju drugu, moramo ispitati kako izgleda uho. Često povezana spiralom, pužem, morskom školjkom povezuje sanjara sa vulvom (seksualna simbolika).

Vodena veza povezuje sanjara sa vodama, mesecom i ženskom energijom - biser koji se nalazi u unutrašnjosti dovodi do buđenja sanjarskih scena. Alternativno, uvo može biti reprezentacija transformacije nakon čišćenja, uklanjanja ili izvlačenja stvari kao ponovnog rođenja.

Nije neuobičajeno da sanjate da vam voda izlazi iz ušiju. Voda premošćuje sanjara sa njegovom nesvesnom emocionalnom stranom koja odražava oslobađanje ili gubitak; u zavisnosti od izraženih emocija, lokacije i ljudi oko sebe su tragovi za sanjara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle