• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Šta znači sanjati jastuk: Simbol udobnosti i sigurnosti

M. M.

Vreme čitanja: oko 4 min.

11 tumačenje snova o jastuku

  • 0
Snovi, san Foto: Shuuterstock

Jastuci čine spavanje i snove ugodnijim. To je alat koji je ljudima uvek potreban kada žele da se odmore, tako da ne čudi što san o jastuku simbolizuje pomoć i podršku.

Simbol jastuka u snovima upozorava vas da ne crpite energiju, kao da se u stvarnom životu osećate umorno i da žudite za odmorom ili opuštanjem.

Ovo spada u grupu retkih snova, navodi "Dream Christ".

San o novom jastuku

Ako ste u stresu od posla ili prolazite kroz teška vremena i želite sve to da ostavite po strani, vrlo je izvesno da ćete imati ovakve snove. Novi jastuk u snu simbolizuje da morate da se odmorite i klonite stresa u svakodnevnom životu. Dobro razmislite šta je ispravno, a šta nije u vezi sa odlukama koje donosite.

posteljina, krevet, bela, jastuk, jorgan Foto: Pixabay

Kupovina jastuka u snu ukazuje na vašu želju da vam bude udobnije i opuštenije u budnom delu dana. U pitanju je simbol potrebe za emocionalnom podrškom ili želja za dubljom vezom sa nekim. U međuvremenu, san vas upućuje i na potrebu za boljim snom ili odmorom ili želju da poboljšate svoj raspored spavanja.

Sanjali ste mali jastuk

Snovi o malom jastuku pokazuje da ste krenuli pogrešnim putem. Niste istraživali dalje, a različiti aspekti su uticali na vas. Sada je potrebno da uradite nešto ili da prihvatite posledice svega što ste uradili. Snovi o malim jastucima simbolizuju potrebu za udobnošću, odmorom ili opuštanjem. Predstavljaju želju za emocionalnom podrškom ili zaštitom.

U snu krijete stvari pod jastuk

Kada sanjate da ste stavili bilo koji predmet pod jastuk, san vam ukazuje da ćete doneti veoma tešku odluku. To ujedno znači i da ste osoba koja se usuđuje da preuzme odgovornost.

San o tvrdom jastuku

Tvrd jastuk vam ne daje osećaj udobnosti, stoga vam ovakav san ukazuje na to da morate da se oprostite od onoga što želite da postignete. Sama ambicija ne znači ništa. Ovaj san otkriva gubitak energije ili osećaj starosti.

Ponekad san o tvrdom jastuku ukazuje na to da se osećate nelagodno ili nemirno u svom budnom životu, da doživljavate stres ili anksioznost i da morate da preduzmete mere da ublažite ova osećanja. San signalizira da ne dozvoljavate sebi da se potpuno opustite i da morate svesno da odvojite vreme za brigu o sebi i odmor.

Crni jastuk Foto: Shutterstock

Sanjati crni jastuk

Morate da budete svesni šta ste uradili. Nije zabavno jer se povređujete, a utiče i na ljude koji vas vole. Ovaj san je upozorenje da se hitno promenite, iako vam je to teško da uradite.

Crna se često povezuje sa misterijom, nepoznatim i nesvesnim umom, a ako sanjate crni jastuk to vam sugerišete da imate posla sa potisnutim emocijama ili nerešenim problemima. Takođe, predstavlja i osećaj praznine ili nedostatak emocionalnog ispunjenja u vašem životu.

Spavali ste u snu na tuđim jastukom

Ako ste sanjali jastuk koji nije vaš, u pitanju je simbol izdaje i usamljenosti. Takođe je i upozorenje na komplikovane događaje sa kojima ćete se suočiti da li na poslu ili u ličnom životu. San predviđa da će vas neko izdati i ostaviti.

Neko vam daje jastuk u snu

Ako ste od nekog dobili jastuk u snu - u vašem životu će doći do značajnih promena. Moći ćete da uživate u trenucima ljubavi i razumevanja kao i u dobrom prijateljstvu. S druge strane, davanje jastuka nekome u snu ukazuje na to da vam je stalo do njihovog blagostanja i da želite da se oseća udobno i opušteno. Simbolizuje vašu emocionalnu podršku koju nudite nekome kome je potrebna. San vas upozorava da budete nežniji i brižniji prema drugima u svom budnom životu.

Sanjati pocepani jastuk

Iscepan jastuk u snu ukazuje na to da morate da izbegnete prevaru, da budete oprezniji i pronicljiviji u svojim postupcima i odnosima. Ovakav jastuk u snu je simbol nelagodnost ili nemira u vašem budnom životu, kao i da imate problema sa pronalaženjem utehe ili podrške, bilo fizički ili emocionalno. San vas takođe upozozorava da se oslobodite starih navika ili misli koje vam više ne služe.

Vetrenje jastuka u snu

Neko će na uvredljiv i okrutan način da vam uništi snove. Morate da saznate ko je ta osoba i odmah je se klonite u vašem životu. Vetrenje jastuka simbolizuje potrebu da se oslobodite prošlih emocija i iskustava koja vam izazivaju nelagodnost.

Sanjali ste da punite jastuk 

Kada sanjate da punite jastuk guščjim perjem, ili drugim punilima, ovakav san ukazuje na uspeh u poslovnom svetu. Napori koje ste dugo ulagali a kraju će doneti zadovoljavajuće rezultate. Punjenje jastuka predstavlja vašu želju za udobnošću i sigurnošću. To znači da tražite osećaj emocionalnog ispunjenja i stabilnosti u svom životu ili pokušavate da stvorite mirno i prijatno okruženje za sebe. Takođe sugeriše i da ste u potrazi za načinima da izrazite svoje misli i emocije.

Sanjati da ležite na jastuku

Ovakav san je simbol pomoć i podrške u teškim situacijama. Moguće je i da tražite utehu ili podršku u svom budnom životu kao i moguću želju za emocionalnom ili fizičkom intimnošću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dekica je svako veče spavao sa slikom pokojne žene, a onda su ga radnici Doma za stare rasplakali

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle