• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Šta znači sanjati maske: Spremni ste da se oslobite strahova i nesigurnosti i prihvatite istinu

M. M.

Vreme čitanja: oko 4 min.

8 interpretacija snova o maskama

  • 0
Kina, zlatna maska Foto: Shutterstock

U snovima se maske često pojavljuju kao simboli puni misterije i imaju duboko duhovno značenje, ali su i vezane za uslove i kontekst ličnog života svakog pojedinca koji doživi san.

Uopšteno govoreći, simbol maske u snu može da se odnosi na skrivena osećanja, nepoštenje ili čak nesigurnost. Kako maska pokriva lice osobe, tako skriva i njen pravi identitet, pa tako u snu, maska može da predstavlja skrivena osećanja, misteriju ili želju da se sanjač ili neko drugi sakriju iza vitalnije ili privlačnije uloge.

Ovaj simbol takođe sugeriše i da se osećate zaštićeno ili da niste previše izloženi spoljašnjem svetu. San može da signalizira iz naše podsvesti da deo nas treba da bude pokriven ili sakriven od spoljašnjeg sveta. Maska nas štiti od pretnji ili izbegava tuđi sud o nama. Međutim, nije neuobičajeno da maske i prevare druge.

Događaji u snu takođe mogu da utiču na tumačenje snova o maskama. Na primer, ako neko sanja da nosi masku i da se ponaša zlo ili okrutno, to pokazuje da ta osoba ima mračnu stranu koju treba ispraviti. S druge strane, ako neko sanja da vidi nekog drugog kako nosi masku, onda je moguće da u njihovom životu postoji neko nepošten, prenosi "Dream Christ".

San o drvenoj maski

Drvene maske u snovima simbolizuju prisustvo prirode, autentičnost i vašu povezanost sa prirodom ili tradicionalnom kulturom. Ponekad drvene maske odražavaju vašu potrebu da krenete na duhovno putovanje ili da tražite ravnotežu u svom užurbanom i stresnom životu. Pravljenje ovakve maske je čin samoizražavanja, pa tako i tumačenje ovog sna je da pokušavate da izrazite svoj identitet ili nešto što skrivate.

Clown, klovn Foto: Shutterstock

Maska klovna u snu

Iako se klovnovi obično povezuju sa nečim verdim, maska klovna u snu pokazuje da iza vedrine postoji nešto što ne želite da otkrijete. Tumačenje ovog sna je da krijete ozbiljan problem iza svog osmeha. Sanjati da nosite masku klovna može da znači da tražite zadovoljstvo i da želite da živite strastveno.

Sanjati maskirane kriminalce

Ovakav san ukazje na to da je neko u vašem životu nepošten ili da krije zle namere iza dobrog izgleda. To može biti upozorenje da ostanete oprezni prema ljudima oko vas. U svetu fikcije, maskirani kriminalci predstavljaju misteriozne figure koje je teško identifikovati. Ako sanjate da ste vi maskirani kriminalac, san može da ukazuje na to da vam je teško da razumete ili prepoznate sopstveni identitet. U pitanju je znak da pokušavate da sakrijete onaj zlobniji deo sebe.

San o maskiranim herojima

Prisustvo superheroja u snu se odnosi na vaše skrivene moći. Ovaj san pokazuje da se osećate snažno i da imate neotkriven potencijal. U snu, nošenje maske Spajdermena ili Betmena može da ukaže na to da suočavate sa raznim preprekama, a maska je simbol vaše hrabrosti i odlučnosti.

Sanjati maskenbal

Kada ste na maskenbalu punom plesa i zabave,  sisan vam poručuje da skrivate vaš pravi identitet. Ovaj san pokazuje vašu želju da se spontanije suočite sa životom i da pokušate da sakrijete aspekte vaše individualnosti koje verujete da treba sakriti. Ako sanjate da ste na maskenbalu i da igrate, san vam ukazuje da ste pronašli način da ugodite sebi i da se osećate slobodno. Ovakav san vas podstiče da tražite sreću u svakodnevnom životu.

Noć veštica Foto: Tanjug/AP

Različite boje maski u snu

Boja takođe ima vitalnu ulogu u tumačenju snova o maskama. Crvena predstavlja emociju, strast i energiju, dok crna predstavlja misteriju, tamu ili zle elemente. Ako sanjate da nosite crvenu masku, to može biti znak da ste u intenzivnoj emocionalnoj situaciji. Međutim, ako je maska crna, ovo je znak tajne u vašem životu.

Zastrašujuće maske u snu

Strašne maske u vašem snu predstavljaju strah u vašem životu. Kada vidite nekoga sa zastrašujućom maskom, plašite se tamne strane u sebi. Suočavanje sa tim strahovima je prvi korak u oslobađanju od strahova koji vas proganjaju. Simbol strašne maske u snu je upozorenje da se u stvarnom životu suočavate sa stresom.

San o uklanjanju maske

Kada sanjate da skidate masku u snu, u pitanju je vaš pokušaj da budete iskreniji i otvoreniji u stvarnom životu. Ovaj san je poziv da budete autentičniji i da prihvatite sebe sa svim svojim prednostima i manama. U pitanju je vaša želja da otkrijete svoje pravo "ja" drugima, a san vam sugeriše da ste spremni za to.

S druge strane, ako sanjate da skidate tuđu masku, vi pokušavate da otkrijete istinu o toj osobi ili situaciji. Ovaj san znači da tražite jasnoću i transparentnost u vašim odnosima. Generalno, snovi o skidanju maski označavaju želju da se otkrije istina i da se bude iskreniji i autentičniji, kao i da ste spremni da se oslobodite svojih strahova i nesigurnosti i da se slobodnije izrazite.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako se transformisati u Grdanu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle