• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lak način za čišćenje televizora: Redovnim održavanjem produžićete mu vek trajanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Noviji televizori sa supertankim ravnim ekranima imaju vrlo posebna uputstva proizvođača o čišćenju

  • 0
Čišćenje televizora

Foto: Pexels

Televizor je jedan od predmeta u našim domovima koji skuplja dosta prašine. Pored toga, borimo se i sa mrljama na ekranu, pa je uvek problem izabrati adekvatno sredstvo za čišćenje ovako osetljive površine.

Dobra vest je da se TV ekrani prilično lako čiste, ali postoji proces koji osigurava da ne oštetite svoju dragocenu elektroniku, kako piše "Yahoo".

Noviji televizori sa supertankim ravnim ekranima imaju vrlo posebna uputstva proizvođača o čišćenju. Redovno čišćenje ne samo da će zaštititi vaš ekran, već će potencijalno povećati i dugovečnost vašeg televizora u celini. Ovih dana većina televizora je LCD/LED ili OLED sa velikim ekranom.

Čišćenje televizora

Foto: Pexels

Saveti

Nikada ništa ne prskajte direktno na ekran. Uvek prvo prskajte na krpu. Prskanje direktno na TV ekran može oštetiti ekran i elektroniku.

Prilikom čišćenja uvek koristite meku krpu koja ne ostavlja dlačice. Ne koristite jake hemikalije kada čistite TV ekrane. Ovo su delikatne površine i sve osim jednostavnog rastvora belog sirćeta u razmeri 1:1 je u velikoj meri prejako za površinu i može da je ošteti.

Takođe želite da se uverite da ste osušili ekran što je više moguće pre nego što ga ponovo uključite. Još bolje, ostavite ekran da se potpuno osuši na vazduhu najmanje još sat vremena pre nego što ponovo uključite TV. Potpuno sušenje je još jedan korak ka bezbrižnosti u zaštiti unutrašnjosti televizora ako vlaga uđe unutra.

Prilikom čišćenja ne pritiskajte jako jer to može oštetiti osetljivu površinu ekrana.

Kako očistiti daljinski upravljač za TV

Kao što verovatno znate, daljinski upravljač može pokupiti dosta prljavštine, posebno u malim razmacima između dugmadi.

Prvo izvadite baterije ako ih vaš daljinski upravljač ima. Koristite isti razređeni rastvor sirćeta na  krpi da obrišete spoljašnjost daljinskog upravljača. Možete primeniti lagani pritisak na zalepljene mrlje.

Pustite da se daljinski upravljač osuši naopako najmanje sat vremena da vlaga ispari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle