Prepreka koja nas deli od savršeno skuvanog jela jeste uprvo kipenje proključale vode tokom pripreme.
Kipenje nam uvek produži kuvanje barem za nekoliko živaca, a i dodatno nam napravi posao kada moramo još i da čistimo vrelu vodu koja naglo "ukrasi" ringle.
Međutim, razni trikovi proširili su se internetom i pokazali da postoji više načina kako to zaustaviti i mirno dovršiti kuvanje.
Najčešći primer ovoga jeste kuvanje
testenine, za koju nam je u teoriji potrebno do 10 minuta kuvanja, ali u praksi sa sve iskipelom vodom i više.
Ovo su trikovi koji će vas poštedeti nervoze.
1. Trik sa varjačom
Ovaj trik mnogi već koriste, jer se ispostavio kao tačan. Naime, sve što je potrebno jeste da drvenu varjaču postavite na prečnik šerpe i pena će se zaustaviti kada dođe do nje.
2. Ulje
Možete dodati kašičicu ili dve ulja i voda će se vrlo brzo umiriti. Nemojte preterivati u ulju, da vam hrana ne bi ispaštala.
3. Kockica leda
Nedavno je na "TikTok" profilu @the_gooch osvanuo video koji nam pokazuje kako je moguće umiriti "erupciju" proključale vode uz pomoć jedne kockice leda. Međutim, ovaj trik je poput dodavanja vode, umiriće je ali ne zadugo. Onog momenta kada se skroz otopi i ugreje, kipenje se nastavlja.
@the_gooch To safely keep a pot of boiling water from overflowing I do this 🧑🏼🍳 #cooking #cookingtips #tiktok #lifehack #kitchenhacks #fyp #tiktok ♬ original sound - The Gooch
4. Mešanje
Uvek se možete okrenuti starom i dobro poznatom metodom. Smanjite vatru i mešate, tako ne dozvoljavate vodi da miruje i dospe do nivoa kipenja.
Međutim, ovi trikovi zahtevaju i dalje konstantno nadgledanje ringle, prenosi "Thetakeout.com"
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Tajne i trikovi za kuvanje savršenog pirinča: Oduševite svoje ukućane i goste porcijom za pamćenje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.