• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koliko često treba zalivati sukulente? Postoji i pogrešan način, pazite da vam biljka ne propadne

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije svejedno ni koje je godišnje doba

  • 0
Kaktusi, sukulenti, cveće, cvet Foto: Pixabay

Sukulenti su posebne biljke koje se na specifičan način tretiraju. Mnogi u njihovom održavanju greše, a jako je važno kako im pristupiti i održati ih u životu.

Večita dilema oko ovih vrsta biljaka jeste koliko često ih treba zalivati.

U pitanju su izdržljive male biljke i nije im potrebno mnogo vode da bi uspele. Poreklo im doseže iz sušne klime, jer zadržavaju dodatnu vodu u svojim mesnatim listovima pa im ne treba baš previše vaše pomoći.

Treba da ih zalivate samo kada je tlo u posudi za uzgoj sukulenata maksimalno suvo. Dakle, poenta je da pustite da se zemlja potpuno osuši između dva zalivanja. Ako zemlja nije mrvljiva, nemojte je zalivati, piše "HGTV".

Iako većina sobnih biljaka voli da je zemlja vlažna, ali to nije slučaj sa sukulentima. A ako koren postane mrtav, to je znak da vam je biljka propala.

Češće ćete morati da ih zalivate u proleće i leto, kada je aktivna sezona njihovog rasta. Pošto izvlače vodu iz zemlje neverovatnom brzinom dok rastu i razvijaju se, onda je logično zašto to češće treba da očekujete tokom ovih perioda godine. Tokom zime, to zalivanje može biti jednom do dva puta u toku ovog doba, a ako ga previše budete zalivali, može vam se desiti da ostanete bez biljke.

Kako da ih zalivate?

Da, postoji i pogrešan način zalivanja, zato vodite računa. Potrebno je da imitirate pustinjsku kišu tako što ćete biljku potopiti u vodu. Ne zaustavljajte se dok voda ne iscuri iz otvora za odvod na dnu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite svoju rajsku oazu uz pomoć cveća: Ove biljke najbolje uspevaju na sunčanim terasama

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle