
Za escajg kao nov: Očistite pribor za jelo uz nekoliko sastojaka iz kuhinje
Bilo da rasklanjate posuđe posle slave ili ih tek spremate za novogodišnje i božićne praznike, gledamo da to sve bude besprekorno. Tanjiri, escajg, tacne treba da budu izglancani najviše moguće.
A da li ste znali za jedan jednostavan trik kako možete da očistite escajg uz samo nekoliko sastojaka?
Sve što vam treba jeste vruća voda, malo praška za pecivo, so, aluminijumska folija i plastična činija.
Potrebno je da u činiju pomešate sve ove sastojke i da ubacite escajg, ne svu količinu koja vam je potrebna, već jedan po jedan ili samo par u isto vreme, ostavite pola minuta i izvadite.
Možete ih "provući" kroz mlaz tople vode čisto da sperete sastojke iz činije, ostavite da se osuše i spremni su za upotrebu.
Ovo funkcioniše preko hemijske reakcije poznate kao i elektroliza. Mogu se pojaviti sitni mehuri na površini ali to će biti zanemarljivo kako proces čišćenja bude odmicao. Procenićete da li je potrebno promeniti vodu i ubaciti nove sastojke za ostatak escajga, ali sve u zavisnosti od toga koliko ima da čistite.
Pogledajte na snimku kako to izgleda.
Korisno, zar ne?
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ne bacajte isceđeni limun: Iskoristite ga na ovaj način i posuđe će vam blistati, a čisti i kamenac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.