• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tufna na banani izazvala pravu buru na internetu: Zašto treba da se pazite ovoga?

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Korisnici društvenih mreža upozoravaju, a oglasio se i lanac supermarketa

  • 0
Banana Foto: Pixabay

Iz šale često možemo čuti da se svet "deli" na ljude koji jedu veoma zrele banane i na one koji jedu one već prošarane.

Međutim, po komentarima mnogih na internetu, ubrzo ćete dobro razmisliti da li ćete ostati u ovoj drugoj grupi ljudi.

Na internetu se pojavila slika banane sa neobičnom tufnom na kori. Kako navodi žena koja je objavila tu fotografiju, banane koje je kupila u prodavnici nisu zelene, ali nisu ni dotajale, ali u svakom slučaju, ovakvu tufnu još nije videla.

Nije nešto mnogo očekivala od komentara u grupi na "Fejsbuku", ali je ubrzo njeno pitanje izazvalo lavinu komentara koji šalju veliko upozorenje.

Naime, mnogi navode da su nailazili na sličan izgled banana i da su nekada i kupili takve, zanemareći tufnu. Međutim, ispostavilo se da je u pitanju gnezdo pauka, kako piše "LADbible.com".

- Definitivno je pauk unutra - napisao je jedan korisnik.

Drugi je na to dodao da ovo više liči na gnezdo i da je najpametnije da se banane odlože u neku kesu i dobro vežu. Mnogi su naveli da bi banane vratili radnji, dok je jedan korisnik napisao svoje iskustvo sa ovakvom bananom.

Banane, banana, prodavnica, piljara, cene voća, šifra šifre vaga merenje težine Foto: Shutterstock

- Ovo mi se dogodilo prošle godine. Kupio sam banane i dobio besplatno paukovo gnezdo iz kojeg su izlazili mali pauci. Zaista traumatično - piše on.

Nakon što je primila ovo alarmantno upozorenje, žena se ponovo oglasila u grupi i obavestila šta je uradila sa bananama.

- Samo da vam javim da su banane u kanti ispred kuće. Planiram da ih polijem ključalom vodom, u slučaju da se izlegn u kanti i pokušaju da uđu u kuću. To ću deinitivno učini, jer ja ne sarađujem dobro sa paukovima. Mogu čak i da zapalim kantu, da budem iskrena. Možda bi to bila najbolja opcija (naravno, šalim se) - navodi nezadovoljan kupac.

Nakon ovog događaja, oglasila se prodavnica i dala svoj komentar za "LADbible":

- Ta posebna "bela tačka" izgleda kao gnezdo brašnaste bube, potpuno su bezopasne, ali kao i kod drugih insekata, vole da se smeste između banana. Pošto se banane obično uzgajaju na otvorenom, uvek postoji mogućnost da male bube i stvorenja mogu da se probiju u njih. Nije baš idealno ako su se slučajno ugnezdili u gomili koju ste kupili u lokalnom supermarketu. Dakle, ako primetite bele tačke na vašim bananama, svakako izaberite drugu gomilu, inače biste mogli da se suočite sa iznenađenjem sa insektom  kada ogulite jednu - navode oni.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Brzo, slasno, efikasno: Kolačići od banane i kokosa, osvojiće sve ljubitelje zdravog života

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle