• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako izabrati dobar toalet-papir kojim ćete biti zadovoljni: Ovo su saveti

B. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kod izbora kvalitetnog toalet-papira najbitnije je da pratite nekoliko važnih stavki

  • 2
Prodavnica, tolet papir, akcija, žena kupuje Foto: Shutterstock/BearFotos

Pasta za zube i toalet-papir su stvari koje svakodnevno koristimo, i kao što ne biste kupili bilo koju pastu za zube, tako nećete ni toalet-papir uzeti nehotice, prvi koji vam je pri ruci. Pri izboru toalet-papira, logično, valja biti pažljiv jer njime dodirujemo najintimnije delove tela.

Ali kako izabrati kvalitet u moru onog što se nudi?

Pre svega, toalet-papir koji birate treba da bude napravljen od čiste celuloze. To je prirodni materijal, koji se meša sa vodom, a potom na posebnim mašinama suši i oblikuje u papir. Veoma je bitno da je vaš toalet-papir od čiste celuloze - da u sebi nema nikakve veštačke dodatke ili delove recikliranog materijala.

Takođe, bitno je da obratite pažnju i na brend. Proverite da li proizvođač poseduje IFS (International Food Standard) standard kvaliteta i bezbednosti hrane, koji je prihvatila Globalna incicijativa za bezbednost hrane (Global Food Safety Initiative) i koji je razvijen sa ciljem da proverava kompetentnost proizvođača hrane po pitanju njene bezbednosti i kvaliteta, omogućavajući pritom samim proizvođačima da uštede svoje vreme i novac.

Prema kodeksu trgovinskih lanaca, svi proizvođači ili trgovci brendiranom hranom moraju imati sertifikat IFS, koji im omogućava razne benefite, jer sam proces sertifikacije znači nadzor i korektivne mere. To praktično znači da kupovinom papira koji zadovoljava IFS sertifikat - vi u papir možete zamotati i hranu - jer je higijenski bezbedan.

Pri izboru toalet-papira povedite računa i o tome šta "ide uz vas" odnosno da li je papir koji kupujete zaista nešto čime ste zadovoljni? Papir ne bi trebalo da se odmah raspadne u ruci ili da rolna traje prekratko. Upravo zato, naposletku, treći bitan savet jeste da pratite sopstveno iskustvo.

Ove smernice mogu biti vaše zvezde vodilje prilikom izbora kvalitetnog toalet-papira, kakvog ima na rafovima u Srbiji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • Dobar domaćin

    14. januar 2024. | 15:08

    "Kako izabrati dobar toalet-papir.." - Postoji samo jedan "savet" - dobar toalet-papir treba da se rastvori/rastopi/raskiseli u vodi posle min.30 ili max.60 minuta ! - Toalet-papir koji upotrebite ujutru i pustite vodu, vas dočeka plivajući u wc-šolji u 16-17h kad se vratite sa posla *nije* "onaj pravi" ! A takvi se masovno prodaju i po pijacama i po samouslugama...

    Podelite komentar