Postoje neki obroci i jela koji neizbežno moraju da se spremaju u ulju.
Prilikom pripreme određenih jela neophodna je veća količina ulja, a onda posle pripreme nastaje problem: šta uraditi s njim?
Kažu da ne valja ponovo koristiti ulje u kojem se nešto prethodno pržilo, a opet zašto ga baciti u WC-šolju? Neko će ga iskoristiti prilikom začinjavanja salate i slično, posebno ako ste prethodno pržili meso u ulju, pa će tako salata dobiti poseban šmek.
Ipak, postoji trik kako da "očistite" ulje i ponovo ga upotrebite.
Sve što vam treba su kukuruzni skrob i voda.
U dve kašike kukuruznog skroba dodajte vodu, promešajte i sipajte u tiganj ili šerpu sa uljem. Promešajte malo varjačom ili kako je u priloženom snimku prikazano štapićima za hranu i probajte da "prošetate" po šerpi upijajući svu nečistoću iz ulja.
Kada to završite, izvadite najnormalnije iz šerpe i dobićete čisto ulje.
Prilično korisno, zar ne?
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Evo zašto nikada da ne bacate unutrašnji poklopac na flaši od ulja
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Eto!
Bolje kupite pekac bez ulja. Hrana ce biti BEZ ulja, a ikusna i ispecena bar 30% brze!
Podelite komentar