• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trik kako da ponovo upotrebite korišćeno ulje: Potrebne su vam dve stvari

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaista koristan savet kojem će se domaćice obradovati

  • 1
ulje, prženje ulja, vrelo ulje Foto: Shutterstock/New Africa

Postoje neki obroci i jela koji neizbežno moraju da se spremaju u ulju.

Prilikom pripreme određenih jela neophodna je veća količina ulja, a onda posle pripreme nastaje problem: šta uraditi s njim?

Kažu da ne valja ponovo koristiti ulje u kojem se nešto prethodno pržilo, a opet zašto ga baciti u WC-šolju? Neko će ga iskoristiti prilikom začinjavanja salate i slično, posebno ako ste prethodno pržili meso u ulju, pa će tako salata dobiti poseban šmek.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Ken けん (@hikenmasuda)

Ipak, postoji trik kako da "očistite" ulje i ponovo ga upotrebite.

Sve što vam treba su kukuruzni skrob i voda.

U dve kašike kukuruznog skroba dodajte vodu, promešajte i sipajte u tiganj ili šerpu sa uljem. Promešajte malo varjačom ili kako je u priloženom snimku prikazano štapićima za hranu i probajte da "prošetate" po šerpi upijajući svu nečistoću iz ulja.

Kada to završite, izvadite najnormalnije iz šerpe i dobićete čisto ulje.

Prilično korisno, zar ne?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo zašto nikada da ne bacate unutrašnji poklopac na flaši od ulja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • Eto!

    15. januar 2024. | 16:16

    Bolje kupite pekac bez ulja. Hrana ce biti BEZ ulja, a ikusna i ispecena bar 30% brze!

    Podelite komentar