• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vodič od 60 sekundi za razumevanje šeme boja koja vam najbolje stoji: Ove usluge se naplaćuju i do 200 evra

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ali počinje video tako što objašnjava kako može da vam uštedi 300 dolara (181 evro) za analizu boja za 60 sekundi. Profesionalne sesije analiza boja na primer u Australiji, odakle i dolazi ova blogerka koštaju između 200 i 385 dolara za sat i po i sve su popularnije

  • 0
Jesen, moda, jesenja moda, jesenji stajling, kaput, manti, crne čizme, kratke čizme Foto: Shutterstock

Ukoliko ste nekada bili oduševljeni modelom i krojem nekog odevnog komada, a potpuno se razočarali kada ste ga probali, problem bi zapravo mogao biti u boji.

Modna blogerka Ali Kima podelila je svoj jednostavan trik koji će vam pomoći da pronađete odeću koja vam najviše odgovara za samo 60 sekundi.

Svakome od nas odgovara drugačiju paletu boja, u rasponu od hladnih do toplih, na osnovu naših prirodnih nijansi, tena i tona same kože.

Poznavanje vaše lične palete će vam omogućiti da pronađete boje koje vas dopunjuju - bilo da je u pitanju odeća, šminka, kosa ili nakit.

Ali počinje video tako što objašnjava kako može da vam uštedi 300 dolara (181 evro) za analizu boja za 60 sekundi. Profesionalne sesije analiza boja na primer u Australiji, odakle i dolazi ova blogerka koštaju između 200 i 385 dolara za sat i po i sve su popularnije.

- Toliko je moćno znati koje boje vam najbolje stoje. Znam da ovo izgleda zaista zastrašujuće, ali podeliću to na tri jednostavna koraka jer svi na internetu previše komplikuju stvari.

1. Hladno ili toplo

Prvi korak je da shvatite da li najbolje izgledate u hladnim ili toplim bojama, rekla je.

- Ako izgledate najbolje u srebru, hladni ste i ograničeni ste na zimu ili leto. Ako izgledate najbolje u zlatu, topli ste, što znači da ste proleće ili jesen.

@alykima Replying to @sabrina.n.smith use no makeup and natural lighting 🤍 color analysis in less than a minute. these are generalizations and there are subtleties to this, so work with a profressional for the best result! #coloranalysis #colorseasons #colorseason #personalcoloranalysis #colorpalette ♬ Chill Vibes - Tollan Kim

2. Jarko ili prigušeno

Ali kaže da je drugi korak najteži deo.Ona predlaže da isprobate jarku boju karmina i odeće, a onda prigušenu nijansu tih boja.

Ako vam stoje jarke boje vi ste proleće ili zima, a u suprotnom leto ili jesen.

Blogerka kaže da kada pronađete svoju sezonu, poslednji korak će vam reći u kojoj ste kategoriji.

3. Kontrast

Poslednji korak se odnosi na kontrast - na primer, između kose, kože i očiju. Što je veći kontrast (tamna koža, tamne oči i ten) ukazuje na tamno godišnje doba, u Alinom slučaju to bi bila tamna jesen.

Ako ste brineta i imate izraženo kestenjaste oči onda ste između, odnosno prava jesen.

Svetla jesen je kada ima najmanji kontrast - plava kosa, svetle oči, bled ten.

Ali predlaže korišćenje sistema bez šminke i u okviru prirodnog osvetljenja za najbolje rezultate.

Njen video je imao skoro dva miliona pregleda - od kojih dosta njih hvali njeno objašnjenje.

Da bi vam sve bilo jasnije, pogledajte ga ponovo.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako očistiti fleku od ulja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle